Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

73 Milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Kadirli ilçesinde çalışmaları devam eden Savrun Barajı’nda incelemelerde bulundu.

16.10.2021 09:04:00 0
73 Milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Kadirli ilçesinde çalışmaları devam eden Savrun Barajı’nda incelemelerde bulundu.
Baraj inşaatında gelinen son nokta hakkında yetkililerden bilgi alan Yıldız'a Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, DSİ Genel Müdürlüğünden Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Göktuğ İlter, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, 6. (Adana) Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Mehmetli Belediye Başkanı M. Fatih Seyitoğlu, İl Genel Meclis Başkan V. Mustafa Gürlek, Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Oruç eşlik etti.
İncelemeler sonrası, Savrun Barajının son yıllardaki en önemli yatırımlardan birisi olduğuna değinen Yıldız yaptığı açıklamada, “Bugün Sayın Milletvekilimiz ile birlikte Osmaniye için çok büyük önem arz eden Savrun Barajımızda incelemede bulunduk. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa etmekte olduğumuz Savrun Barajı’nda baraj ulaşım yolu ile kaya ocağı ulaşım yolunda kazı çalışmaları ile yol geçişlerinde bulunan sanat yapılarının imalatı devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise "Derivasyon Tüneli 318 m uzunluğunda olup, tünelin destekleme çalışmaları tamamlanmıştır. Derivasyon Tünelinin betonu için kalıp ve iskele malzemeleri sahaya indirilmiştir. Derivasyon tüneli giriş portal kazıları, giriş portal şev desteklemeleri ve dolusavak sol sahil şev destekleme çalışmaları devam etmektedir. 143 bin 530 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak olan Savrun Barajı'nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 73 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu. DSİ