Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Öğrenciler, yaşlıların hayır duasını alıyor

Osmaniye nin Kadirli ilçesinde, unutulmaya yüz tutan kaybolan değerler, öğrenciler tarafından ayağa kaldırılıyor.

Teknoloji 22.02.2013 10:42:51 0
Öğrenciler, yaşlıların hayır duasını alıyor

Osmaniye nin Kadirli ilçesinde, unutulmaya yüz tutan kaybolan değerler, öğrenciler tarafından ayağa kaldırılıyor.

 

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından kaybolan değerler çalışması adı altında yaşlı ziyaretinde bulunularak, hem ihtiyaçları görülüyor hem de hayır duası alınıyor.

 

Görevli öğretmenlerden Nezir Kargıoğlu, yaptığı açıklamada, gönüllü öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu guruba rehberlik yaptıklarını ve her hafta yaşlı ziyaretine giderek, hastalığı konusunda bilgi verdiklerini ve bir günlük temizliğini yaptıklarını söyledi.

 

Öğrencilerin unutulmaya yüz tutan hasta ziyareti ile birlikte hem yaşlıların duasını aldıklarını hem de manevi değerlere verdikleri öneme dikkat çeken Kargıoğlu, şöyle konuştu:

''Okulumuzdaki gönüllü öğrencilerle her hafta bir yaşlı ziyaretinde bulunuyoruz. Bu çalışma, öğrencilerimizin ilerideki hayatlarında ve meslek yaşantılarında çok yaralı olacaktır. Velilerimize tavsiyemiz, çocuklarının karnesindeki Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve tarihi derslerindeki notlarının yanında milli ve manevi değerlerini de kontrol etsinler. Çocuklarına hayatta böyle önemli değerlerin ne anlama geldiğini iyi anlatsınlar.''

 

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi İsmail Cansever ise kaybolmaya yüz tutan bu çalışmada görev almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, yaşlıların yüzünü güldürmenin yanında hayır duasını da aldıklarını ifade etti.

 

Cansever, son yıllarda komşuluk ilişkilerinin azaldığını anımsatarak, ''Amacımız, kaybolan manevi değerlerimizi canlandırmaktır. Komşumuzun aç, susuz yada hasta olduğundan hiçbirimizin haber yok. Bu çalışmamızla hasta veya yaşlılarımızı ziyaret ederek, önemli bilgiler veriyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Mehmet amcaya önemli tavsiyelerde bulunuyoruz. İhtiyaçlarını tespit ederek, yardımcı oluyoruz. 

 

İnşallah tez zamanda iyileşmelerini temenni ediyoruz.Hayır duasını alıyoruz. Böyle bir etkinlik içerisinde olduğum için çok şanslıyım ve mutluyum. Buradan aldığım haz dünyaya değer'' şeklinde konuştu.

 

75 yaşındaki Mehmet Sert ise kendisini ziyaret eden öğrencilerine ve beraberinde gelen öğretmenlerine teşekkür ederek, her zaman dua ettiğini söyledi.

 

Öğrenciler, yaşlı ve hasta olan Mehmet Sert'e tavsiyelerde bulunarak, temizlik bakımını yaptıktan sonra, birlikte çay içtiler. Menderes Özat