Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sen ben kavgasını bir kenara bırakacağız

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hatay ın Erzin ve Dörtyol İlçe Parti Teşkilatlarını ziyaret etti

Siyaset 26.02.2013 09:38:28 0
Sen ben kavgasını bir kenara bırakacağız

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hatay ın Erzin ve Dörtyol İlçe Parti Teşkilatlarını ziyaret etti.İnce, Erzin’de bir lokantada muhtarlar ve partililerle bir araya gelerek, mahalli seçimlerle ilgili görüşlerini paylaştı.

 

CHP’nin belediye başkanlığı seçiminde, başkan adayını açıklandıktan sonra teşkilat mensuplarının birlikte hareket etmesi ve adayın arkasında olması gerektiğini belirten İnce, şöyle devam etti: ‘’Yapmamız gereken iş, çorbayı içmeye çalışmamamız. Çorbayı içirmektir. Bunu yaparsak çok şey yapağız. Seçimler sadece belediye hizmetleri ile ibaret değildir. Türkiye’de diğer partilerle hep yarıştık. Ülkede siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Türkiye’nin bu noktadan çıkması için hepimizin aklımızı başımıza almamız lazım. Alın teri dökmek yetmez, akıl teri de dökmek lazım. Sen ben kavgasını bir kenara bırakacağız. Adayımız nasıl tespit edilirse edilsin, arkasına düşeceğiz. Kişisel hırslarımızı bir kenara bırakacağız. Yoksa ocaktaki aşımız, tarladaki ağacımız, barajdaki sular, çocuklarımızın ve ülkemiz tehlikededir.’’

Erzin CHP İlçe Binası önünde partililere de seslenen İnce, Dörtyol ilçesine giderek, burada partisince öğretmen evinde düzenlenen toplantıda konuştu.

İnce, şunları söyledi:

‘’Senin üzerine vergici gönderecekler, telefonunu dinleyip tehdit edecekler, seni işten çıkaracaklarını söyleyecekler, hatta çocuğuna iş vermeyecekler, sen bu sıkıntılı günlerde 1919’daki Mustafa Kemal’i düşüneceksin. Kimseye biat etmek yok. Kimseye eğilmek yok. Bizim onlardan farkımız bu zaten. Bizim çocuklarımız işsiz geze, onların çocukları polisi hizaya çeker. İşte aramızdaki fark bu. Hiç lafı eğip bükmeden doğrudan çakacaksın. Kibarlık yok. Bizim cibilliyetimiz de Hatay’ın anavatana katılması, demiryolları, Lozan, kurtuluş savaşı, şeker fabrikaları, Etibank, Sümerbank var. Onların cibilliyetinde Hikmetyan’ın önünde diz çökmek, iki gün önce elinde iple gezip ‘Apoyu idam edeceğim’ deyip, Apo’ya Anayasa yaptırmak var. Onların cibbiliyeti bu.’’

Bölgede barış istediklerini ve komşu ülkelerle iyi geçinmek istediklerini ifade eden İnce, ‘’Bizim sınırlarımıza saldırı olmadığı sürece, bayrağımıza bir halel gelmediği sürece, gerekmedikçe savaş bir cinayettir. ’’ dedi.

Suriye politikasını eleştiren İnce, şöyle devam etti:

‘’Türkiye 150 bin ton zeytin yağ üretiyor. 30 bin kaçak girmiş. Dolayısıyla Ayvalık’taki, Burhaniye’deki zeytin yağ üreticisi bu Suriye politikasından dolayı perişan. Adana’daki, Erzin’deki narenciye üreticisi ürününü 10 yıldır aynı paraya satıyor. Türkiye’de çiftçi 32 milyar kredi kullanmış, bunun 1 milyar 72 milyonu batık kredi. Türkiye’de Müslümanlar artık, anguttan kurban kesiyor. Türkiye pamuk, badem, ceviz, buğday, mısır, elma, muz, ayçiçeği, süt tozu ithal ediyor. Çiftçiye, üreticiyi bu topraklardan koparmak istiyorlar. ‘Terk et buraları, Büyükşehirlerdeki TOKİ’den bir ev al, oraya yerleş, asgari ücretle de AVM’de işe gir.’ diyorlar. Türkiye bütün bunlara dur diyebilme gücünü göstermelidir.’’

CHP’nin 3 grup başkan vekili olduğunu kaydeden İnce, televizyonda Ak Parti’nin 5 grup başkan vekili ile çiftçinin, emeklinin durumunu tartışmayı davet etti.

İnce, ‘’Emeklinin, çiftçinin, bu küçük esnafın tenceresinde aş mı kaynıyor, taş mı kaynıyor bunu bir tartışalım. O tencerede et mi pişiyor, dert mi pişiyor onu bir tartışalım. 5 grup başkan vekili var. Onların 5’i bir gelsin, ben yalnız geleyim, ben razıyım. Bunlar ona da gelmiyor’’ dedi.