Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mesane tümörü bulunan hastaya başarılı ameliyat!

Osmaniye Devlet Hastanesinde, mesane tümörü nedeniyle idrarda kanama şikayeti bulunan 48 yaşındaki Sıtkı Şimşek, başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Yaşam 14.09.2013 08:04:17 0
Mesane tümörü bulunan hastaya başarılı ameliyat!

Osmaniye  Devlet Hastanesinde, mesane tümörü nedeniyle idrarda kanama şikayeti bulunan 48 yaşındaki Sıtkı Şimşek, başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Ameliyatın hastanede ilk defa gerçekleştirildiğini belirten Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Kaan Gökçen, hastanın kendilerine idrarda kanama ve tekrarlayan şikayet ile başvurduğunu, yapılan tetkiklerde mesanede tümör olduğunun saptandığını söyledi.


'BÖLGEMİZ HASTANESİNDE BİR İLK'
Mesanenin içerisine endoskopik olarak girilip bakıldığında tümörün yaklaşık 10 santimetre büyüklüğünde  oldukça fazla olduğunun izlendiğini kaydeden Gökçen, "Yapılan örneklemede mesanedeki tümörün kas dokularına uzandığı saptandı. Kasa ulaşmış mesane tümörlü hastalarda standart tedavi olan Radikal Sistektomi yani mesanedeki tümörün tamamının çıkartılması  daha sonrasında da bağırsak sekmenlerini kullanarak idrar biriktirme, idrar pasajını sağlayacak olan  rezervuarın oluşturulması ameliyatı. Radikal Sistektomi+İleal Loop ameliyatını Eylül ayında hastamıza gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastamız şuanda ameliyatının üzerinden 9'uncu gününde ve taburcu etmeyi planlıyoruz. Hastamızın klinik seyri oldukça güzel ve rahat geçti. Bizim için herhangi bir sorun teşkil etmedi. Ameliyat uzun ve iki aşamalı bir ameliyattı. Bölgemiz hastanesinde elimizdeki imkanlarla bu ameliyatı gerçekleştirmiş bulunmanın mutluğunu yaşıyoruz" dedi.


ÇOK CİDDİ VE ZOR BİR AMELİYAT
Zor olması nedeniyle ameliyatın daha çok üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde gerçekleştirildiğini belirten Dr. Gökçen, "İlerlemiş Mesane tümörü ameliyatının zorluğu, uzun süresi ve daha sonrasında hastaya getirdiği yaşam olanaklarını kısıtlaması nedeniyle zorlu bir süreç oluyor. Çok ciddi ve zor bir ameliyat. O yüzden ülkemizde üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde yapılmakta. Bölgemizde de biz bunu ilk defa gerçekleştirmiş bulunuyoruz" diye konuştu.


ODH, İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR
Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Çelik, "Hastanemiz bölge hastanesi olma konumunda ilklere imza atmaya devam ediyor. Böylesi başarılı bir ameliyatı gerçekleştirmiş olmaktan üroloji uzmanı olarak çok mutluyuz." dedi. 
AMELİYATI GERÇEKEŞTİREN DOKTORLARA TEŞEKKÜR
Taburcu olma hazırlıkları yapan hasta Sıtkı Şimşek'te başarılı bir ameliyat ile kendisini eski sağlığına kavuşturan doktorlarına, tedavinin devamında yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen hemşire ve hasta bakıcıları ile tüm hastane personele teşekkür etti. İbrahim Emül