Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Amatör Spor Kulüplerine 27 Bin TL'lik Destek

Osmaniye Belediyesi tarafından Amatör Spor Kulüplerine 27 bin TL'lik maddi destek sağlandı...

Ekonomi 27.10.2012 23:44:04 0
Amatör Spor Kulüplerine 27 Bin TL'lik Destek
Osmaniye Belediyesi il merkezinde bulunan 11 amatör futbol takımına toplam 27 bin Türk Lirası nakdi yardımda bulundu. Belediye meclis salonunda yapılan bir toplantı ile nakdi yardım kulüplere dağıtılmak üzere Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Osmaniye Başkanlığına teslim edildi. Toplantıya Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, ASKF Osmaniye Başkanı Levent Öztürk, Futbol İl Temsilcisi Nedim Ünlü ile kulüp başkanları, yöneticileri ve antrenörleri katıldı.

Başkan Kadir Kara, “Bu sizin hakkınız”

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kanunda amatör spor kulüplerine yardım yapılması için bir talimat olduğunu belirterek yaptıkları bu yardımın amatör spor kulüplerinin hakkı olduğunu söyledi. Göreve geldikleri günden bugüne kadar amatör spora ve sporcuya destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Kara, belediye meclisinde oy birliği ile karar alan her iki partinin belediye meclis üyelerine de teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar her yıl amatör spor kulüplerimize destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Son üç yıl içerisinde ligler başlamadan önce amatör takımlarımıza malzeme yardımı yaptık. Bu yıl ise takımlarımızın talepleri üzerine nakdi yardım yapma kararı aldık. Bu yıl 27 bin Türk Lirası amatör futbol takımlarımıza yardım yapıyoruz. Altyapının çok önemli olduğuna inanıyorum ve kendilerini elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz.”

Öztürk, “Başkanımız Amatörlerin Babası”

Osmaniye ASKF Başkanı Levent Öztürk, yaptığı desteklerden dolayı Başkan Kadir Kara’yı amatörlerin babası olarak ilan ettiklerini dile getirdi. Öztürk, “3 yıldır sezon başlamadan önce malzeme yardımı aldık. Bu yıl ise ilk defa nakdi yardım alıyoruz. Başkanımız bizlere verdiği sözleri hep yerine getirdi. Bu desteklerini hiç unutmayacağız. Bu yılda bizlere babalığını bir kez daha gösterdi. Kendisine amatör futbol kulüpleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Amatör spor kulüpleri yöneticileri ise maddi ve manevi desteklerinden dolayı Başkan Kara’ya ayrı ayrı teşekkür ettiler. Desteklerinden dolayı ASKF ve Futbol İl Temsilciliği Başkan Kadir Kara’ya çiçek ve teşekkür plaketi taktim ettiler.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara profesyonel takım ile ilgili kendisine gelen bir soru üzerine düşüncelerini açıkladı. Kara, “Ben şehrimizdeki tüm takımlarımıza aynı mesafedeyim. Ama şehrin bir profesyonel takımı olmasına yürekten inanıyorum. Bu konuda burada bulunan futbol adamları bu sezon sonuna veya ortasına kadar bir takım üzerinde yoğunlaşır ve karar verirlerse bende o takım için elimden gelen her şeyi yaparım. Ancak bu takımın Osmaniye mâl olması gerekiyor. Taraftarı, futbol adamları, şehrin yöneticileri, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, basını bir tek takıma odaklanıp Osmaniye’nin takımı haline getirilirse ancak bu şekilde profesyonel lig yolumuz açılır” dedi.

Programın sonunda Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara 11 takıma dağıtılmak üzere 27 bin Türk Lirası değerindeki çeki ASKF Başkanı Levent Öztürk’e taktim etti.