Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

T.C. OSMANİYE 1. İCRA DAİRESİ

2016/7762 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Resmi İlanlar 11.03.2020 12:26:55 0
T.C. OSMANİYE 1. İCRA DAİRESİ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı                  : Osmaniye İli, Merkez İlçesi, Alibekirli mah. 2081 ada 3 parselde kayıtlı 150/3600 arsa pay/ payda, Bağılsız bölüm niteliği Mesken cinsinde, Ana Taşınmaz niteliği arsa olan1.633,10 m² yüzölçümlü , B/3./-/8 Blok / Kat/ Giriş-BBNo taşınmaz
Özellikleri    : Satışa konu taşınmaz Bina bodrum + Zemin + 4 Normalkattan oluşmaktadır.8 nolu daire güney,batı ve kuzey cephelidir taşınmaz 2 bloklu sitenin 3. katında yer almaktadır.taşınmazların yer aldığı siteye ait açık otoparkı mevcuttur taşınmaz 3 oda 1 salon formunda kapalı mutfaklı ebeveyn banyolu tek balkonlu brüt 146 metre kare olan dairedir.taşınmazın ıslak mahalleri seramik yer kaplaması ile kaplı odalar laminant kaplamadır.taşınmazın dış kapısı çelik iç kapıları panel kapı pencere doğramaları ısı camlı PVC dir.Mutfak dolapı Haygılass Mdf den yapılmış olduğu mutfak tezgahının granitten yapıldığı görüldü taşınmazın bulunduğu binada doğalgaz altyapıs mevcut dairelerde doğalgaz mevcut değil.WC ve banyo duvarları tavana kadar fayans ile katlı tavan ise PVC asma tavandır.taşınmazın değerinin belirlenmesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına yakınlığı AVM,eğlence merkezleri,üniversite,hastane önemli cadde ve bulvarlar üzerinde yer alması gibi konumunun büyük etkisi vardır.Taşınmaz valilik kampüsü ve Adliye Binası ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 2950 m. çarşı merkezine 2000 m. Osmaniye Belediyesine 2250 m. ve güney çevre yoluna 1350 m. mesafededir.Konum itibariyle şehrin ticari ve ekonomik merkezleriyle kamu kurum ve kuruluşlarına uzaktır.Bu durum değerini olumsuz etkilemektedir.taşınmazın etrafında 1 ve 2 katlı müstakil evler bulunmaktadır.etrafında yer alan parseller küçük parseller olup yapılaşma koşullarını yerine getirmesi zordur.Bu durum taşınmazın bulunduğu bölgenin gelişmesini güçleştirmektedir.taşınmaza 200 metre mesafede Güneysu İlkokulu,450 m mesafede Dervişpaşa lisesi 700 m. mesafede Erdem Beyazıt İmam Hatip Okulu ile Gül anaokulu mevcuttur.Bu durum taşınmazın değerini olumlu yönde etkilemektedir.Yapılan tespitler neticesinde taşınmazın site içerisinde yer alması Osmaniye ilinin önemli merkezlerine uzaklığı,katı,cephesi gibi özellikleriyle serbest piyasa alım satımlarını dikkate alınarak metrekaresi 1.100,00 TL olacağı taşınmazın bu haliyle kıymet takdiri edilmiştir.
Adresi    : Alibekirli Mah 11.Çıkmaz Sokak Alperen Sitesi B Blok 3. Kat 8 Nolu Bağımsız
     Bölüm Merkez / OSMANİYE
Yüzölçümü    : 1.633,10 m²         Arsa Payı    : 150/3600
İmar Durumu    : Var , İnşaat tarzı 02/01/2017 tarihli Osmaniye İmar ve Şehircilik müdürlüğü-
     nün 16 sayılı yazısı ile Ayrık Nizam 5 Kat konut alanı olarak görülmektedir.
Kıymeti    : 160.868,00 TL     KDV Oranı : %1Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü    : 06/05/2020 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü    : 02/06/2020 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri    : Osmaniye Adalet Sarayı Av.Mümin ACAR Baro toplantı Salonu
     Merkez/OSMANİYE
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı               : Osmaniye ili, Merkez İlçesi, Alibekirli mah. 2081 ada 3 parsel, 1.633,10 m² yüzölçümlü 150/3600 arsa paylı, mesken bağımsız bölüm niteliği, Ana Taşınmaz niteliği arsa olan b/3./-/7 Blok / Kat/ Giriş-BBNo taşınmaz cinsindeki taşınmaz
Özellikleri    : Satışa konu taşınmaz Bina bodrum + Zemin + 4 Normalkattan oluşmaktadır.7 nolu daire doğu, kuzey ve güney cephelidir taşınmaz 2 bloklu sitenin 3. katında yer almaktadır7 nolu daireye girilememiş 8 nolu daire ile proje ve özellikleri aynı olduğu borçlu tarafından beyan edilmekle;taşınmazların yer aldığı siteye ait açık otoparkı mevcuttur taşınmaz 3 oda 1 salon formunda kapalı mutfaklı ebeveyn banyolu tek balkonlu brüt 146 metre kare olan dairedir.taşınmazın ıslak mahalleri seramik yer kaplaması ile kaplı odalar laminant kaplamadır.taşınmazın dış kapısı çelik iç kapıları panel kapı pencere doğramaları ısı camlı PVC dir.Mutfak dolapı Haygılass Mdf den yapılmış olduğu mutfak tezgahının granitten yapıldığı görüldü taşınmazın bulunduğu binada doğalgaz altyapısı mevcut dairelerde doğalgaz mevcut değil.WC ve banyo duvarları tavana kadar fayans ile katlı tavan ise PVC asma tavandır.taşınmazın değerinin belirlenmesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına yakınlığı AVM,eğlence merkezleri,üniversite,hastane önemli cadde ve bulvarlar üzerinde yer alması gibi konumunun büyük etkisi vardır.Taşınmaz valilik kampüsü ve Adliye Binası ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 2950 m. çarşı merkezine 2000 m. Osmaniye Belediyesine 2250 m. ve güney çevre yoluna 1350 m. mesafededir.Konum itibariyle şehrin ticari ve ekonomik merkezleriyle kamu kurum ve kuruluşlarına uzaktır.Bu durum değerini olumsuz etkilemektedir.taşınmazın etrafında 1 ve 2 katlı müstakil evler bulunmaktadır.etrafında yer alan parseller küçük parseller olup yapılaşma koşullarını yerine getirmesi zordur.Bu durum taşınmazın bulunduğu bölgenin gelişmesini güçleştirmektedir.taşınmaza 200 metre mesafede Güneysu İlkokulu,450 m mesafede Dervişpaşa lisesi 700 m. mesafede Erdem Beyazıt İmam Hatip Okulu ile Gül anaokulu mevcuttur.Bu durum taşınmazın değerini olumlu yönde etkilemektedir.Yapılan tespitler neticesinde taşınmazın site içerisinde yer alması Osmaniye ilinin önemli merkezlerine uzaklığı,katı,cephesi gibi özellikleriyle serbest piyasa alım satımlarını dikkate alınarak metrekaresi 1.100,00 TL olacağı taşınmazın bu haliyle kıymet takdiri edilmiştir.
Adresi    : Alibekirli Mah 11. Çıkmaz Sokak Alperen Sitesi B Blok Kat :3, Bağımsız Bölüm      No :7 Merkez / OSMANİYE
Yüzölçümü    : 1.633,10 ²                   Arsa Payı    : 150/3600
İmar Durumu    : Var , İnşaat tarzı 02/01/2017 tarihli Osmaniye İmar ve Şehircilik müdürlüğü-
     nün 16 sayılı yazısı ile Ayrık Nizam 5 Kat konut alanı olarak görülmektedir.
Kıymeti    : 160.868,00 TL                     KDV Oranı    : %1
Kaydındaki Şerhler    : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü    : 06/05/2020 günü 10:15 - 10:20 arası
2. Satış Günü    : 02/06/2020 günü 10:15 - 10:20 arası
Satış Yeri    : Osmaniye Adalet Sarayı Av. Mümin Acar Baro Toplantı Salonu Merkez/Osmaniye
Satış şartları     :
 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
 3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
 5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/7762 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/03/2020                                          İD.88