Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kadınlara mesleki eğitim verilecek

Düziçi ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Düziçi 10.12.2013 08:49:32 0
Kadınlara mesleki eğitim verilecek

Düziçi ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, Düziçi Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıda, kadının kalkınmasında "Gönül Elçileri"nden bahsederken bununla ilgili Osmaniye'de ve Düziçi'de bir eksiklik olduğunu söyledi.

 

Projenin Osmaniye'de ve ilçede etkin bir şekilde uygulanmadığına dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

"Bu proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan'nın himayelerinde yürütülen sosyal bir çalışma olması dolayısıyla bayanların daha çok rol aldığı bir proje. Bunun birinci ayağı 'Gönül Elçileri'ydi. 'Gönül Elçileri' projesi yardım duygusunu harekete geçirmeyi amaçlayan bir proje. Bu proje ile 'Koruyucu Aile' projesi de sözkonusuydu. Gönül elçilerimizi bulacağız ve kadınlarımızın mesleki eğitimi ile ilgili çalışmalar yapılacak."

 

Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Gülşen Günay ise proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Günay, Türkiye'nin 81 ilinde Vali eşlerinin desteğiyle yürütülen projenin ilçede de uygulamaya konulacağını dile getirdi.

 

Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan pek çok hukuksal düzenleme ve uygulamalara rağmen kadınların eğitim ve istihdama katılım oranının henüz erkeklerin düzeyine ulaşamadığını ifade eden Günay, "Bu bağlamda kadınlarla erkekler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması açısından eğitim en önemli dinamiklerden biridir. Özellikle eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınların Mesleki Açık Öğretim Liselerine yönlendirilerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmeleri kendi gelecekleri ve yetiştirecekleri nesiller açısından önemlidir" diye konuştu.

 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli çocuk gelişim uzmanı Deniz Karakuş ise proje hakkında bilgi vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sarı, Düziçi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aleattin Yörük, İlçe Müftüsü Gıyasettin Yılmaz ve davetliler de katıldı.  Mustafa Demirbaş