Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Düziçili muhtarlar sorunlarını anlattı

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Düziçi İlçesi muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Düziçi 13.12.2013 08:21:37 0
Düziçili muhtarlar sorunlarını anlattı

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, Düziçi İlçesi muhtarlarının sorunlarını dinledi.

 

Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Osmaniye Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Suat Önal, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Mahalli İdareler İl Müdürü Melahat Çelik, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve İl Genel Meclisi üyeleri hazır bulundu.

 

Toplantı, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç tarafından yapılan, Düziçi Köylere Hizmet Götürme Birliği 2013 Faaliyet Raporunu içeren sunumla başladı. Sunumun ardından Vali Dr. Mehmet Oduncu Düziçi İlçesi muhtarlarının sorunlarını dinledi. Muhtarlar yol, su ve okul ağırlıklı olmak üzere sorunlarını Vali Oduncu'ya ilettiler.

 

Muhtarlar tarafından iletilen tüm soru ve sorunlara tek tek cevap veren Vali Oduncu, yapılacak hizmetlerin fazla, imkânların kısıtlı olduğunu ifade ederek, yapılacak hizmetler için yeni kaynaklar sağlamak için gayret gösterildiğini söyledi. 2014 yılı içerisinde tamamlanacak olan 4 grup su projesi ile içme suyu sorunun tamamen çözülmüş olacağını söyleyen Vali Oduncu, "2014 yılında suyu yetersiz olan köylerimizin su sorununu öncelikle çözeceğiz. 2015 yılından itibaren de yollarımıza ağırlık vereceğiz. Bu, 2015'den önce hiç yol yapmayacağız anlamına gelmiyor elbette. Şu anda program kapsamında olan yollarımızın yapımı devam ediyor. Fakat temel hedefimiz, öncelikle yetersiz içme suyu olan köylerimizin problemini çözmek" dedi. Vali Oduncu, 2015 yılından itibaren 3 yıl içerisinde mahalle yolları hariç olmak üzere köy yolların tamamının elden geçirileceğini de belirterek, ihtiyaca ve yolun zeminine göre köy yollarının asfalt, parke ya da stabilize yapılacağını kaydetti. Yapılacak olan yolların yüksek standartta olacağını da söyleyen Vali Oduncu, "En hızlı şekilde en fazla yolu nasıl yapabiliriz, bunun arayışı içerisindeyiz" dedi.

 

Osmaniye Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Suat Önal ise yol ve suyun medeniyetin başı olduğunu ifade ederek, bu konudaki sorunların hep birlikte el birliği ile çözüleceğini kaydetti.

 

Vali Oduncu, toplantının son bölümünde senede en az bir defa, ilçelerde muhtarlarla bir araya geleceklerini ifade ederek, "İlçenizde Kaymakamlarımızla, İlçe Müdürlerimizle halledemediğiniz problemlerinizi muhakkak ilimize taşıyın. Hiçbir sorununuz sahipsiz kalmayacaktır. Sizlere kapımız her zaman açık" diye konuştu.  Osmaniye'de samimi ve sıcak bir diyalog ortamı olduğunu ve bu birlik, beraberliğini devam ettirilmesi gerektiğini belirten Vali Oduncu, "Sizler, muhtarlar olarak, köyünüzdeki tüm vatandaşlarımızın sorunları ile ayrım yapmadan ilgilenmelisiniz. Köyünüzde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız varsa onların ihtiyaçlarını temin için takipçi olmalısınız. Köylerimizde aç, açıkta bir vatandaşımız kalmayacak. Eğer köylerimizde ihtiyaç sahibi, zor durumda bir vatandaşımız olursa bunun birinci derece sorumlusu sizlersiniz. Bunları ilgili yerlere ileteceksiniz. Cevap alamadığınız yerde bu sorunları bana getireceksiniz. Dolayısıyla kış günü açıkta kalmış, aç kalmış bir vatandaşımız olursa bunun hesabını sorarım" diye konuştu.

 

Muhtarların köylerinin işlerini takip etmeleri gerektiğini de ifade eden Vali Oduncu, bu işlerin yalnızca sözle değil muhakkak surette yazıyla da yapılmasını ve takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Sözlerinin son bölümünde gençlerin kötü alışkanlıklara sürüklenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Vali Oduncu, "Gençlerimiz bize emanettir. Kendi çocuğunuza nasıl sahip çıkıyorsanız, köyünüzdeki her bir çocuğa da aynı şekilde sahip çıkmak sizin birinci derecede sorumluluğunuz" dedi.

 

Vali Dr. Mehmet Oduncu, Düziçi İlçesindeki programının ardından İlçeden ayrıldı. Valilik basın