Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Lalegölü köylülerinin tapu sevinci

Osmaniye?nin Toprakkale İlçesi Lalegölü Köyünde, yıllardır köylülerin kullanımında olan Hazine arazilerinden satın alan köylülere tapuları verildi.

Toprakkale 17.01.2014 08:39:48 0
Lalegölü köylülerinin tapu sevinci

Osmaniye?nin Toprakkale İlçesi Lalegölü Köyünde, yıllardır köylülerin kullanımında olan Hazine arazilerinden satın alan köylülere tapuları verildi.

 

Toprakkale İlçesi Lalegölü Köyünde, köylülerin kullanımında olan Hazine arazilerinden 128 ada 1 parsel numaralı taşınmazı satın alan Kadir Burgaç ve Nihat Burgaç? a tapuları Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak tarafından verildi.

 

Toprakkale İlçe Kaymakamı Murat Uzunparmak köylülere tapularını verirken hayırlı olmasını dilerken, uzun yıllardan bu yana köylünün evi, bağı, bahçesi, ahırı bulunan arazilerin artık köylünün olduğunu ifade etti.

 

Köylüler Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak ile tüm emeği geçenlere teşekkür ederlerken, Toprakkale Malmüdürü Mustafa Kurt ve Lalegölü Köyü Muhtarı Ahmet Dayangaç da köylülerin sevinçlerine ortak oldular.

 

Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre; Köy Yerleşim Planı çalışması sonucunda Taşlık ve leçelik tescil harici yerlerden olan 511 bin m² alanın parselasyonu yapılmış ve 442 sayılı Köy Kanunu gereği en büyüğünün alanı 2 bin m²? yi geçmeyecek şekilde toplam 320 adet parsel Hazine adına tescil ettirilmiştir. Bu parsellerden devir için şartları tutan 62 parsel Hazine tarafından Lalegölü Köyü Muhtarlığına devredilmiş olup geriye kalan parseller ise kullanıcılarının alabilmesi için satışa sunulmuştur. Yıllardır bu arazileri kullanan köylüler Hazineye ecrimisil ödemek durumundaydı. Satışa sunulan arazileri alan köylülerimiz bundan sonra tapularını almış olmanın gönül rahatlığı ile arazileri üzerinde her türlü tasarrufta bulunabileceklerdir.

Alpaslan Ateş