Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HEM, yeni bir kurs daha açtı

Düziçi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından mantar yetiştiriciliği kursu açıldı. Edinilen bilgiye göre, Düziçi Halk Eğitim Merkezi'nce açılan mantar yetiştiriciliği kursuna 27 kişi katıldı.

Düziçi 28.01.2014 09:30:52 0
HEM, yeni bir kurs daha açtı

Düziçi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından mantar yetiştiriciliği kursu açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Düziçi Halk Eğitim Merkezi'nce açılan mantar yetiştiriciliği kursuna 27 kişi katıldı.

 

Mantar yetiştiriciliği kursunda Düziçi'nin Yarbaşı beldesi Karaçarlı Mahallesi'nde kültür mantarı üretimi yapan bir girişimcinin tesislerinden faydalanıldığı belirtildi.

 

Düziçi Halk Eğitim Merkezi'nde Eğitimci Tuğba Tiken, ilçede mantar yetiştiriciliği kursuna ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

 

Çok önemli bir besin kaynağı olan mantarın son zamanlarda ticari değerinin arttığını belirten Tiken, "Düziçi'nde vatandaşlara mantar nasıl yetiştirilir, bunu öğretmek için bulunuyorum. Uygulama yapmak için Yarbaşı beldemizde mantar üretimi yapan kursiyerimizin tesisinden faydalanıyoruz. Bu kursun ilçe için çok faydalı olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

 

Kursiyerlerden Erol Altun ise bir akrabasının Yarbaşı'nda kültür mantarı üretmek için 140 metrekarelik bir tesis kurduğunu kendisinin de burada çalışmaya başladığını, kültür mantarı üretiminden ve pazarlamasından çok büyük beklentileri olduğunu kaydetti.

 

Bu arada Düziçi Halk Eğitim Merkezi'nde ikinci kursun açılması için kayıtların devam ettiğini bildirildi. Mustafa Demirbaş