Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Evi yanan aile, yeni evine kavuştu

Sumbas ilçesinde, 4 ay önce meydana gelen orman yangınında evi yanan 6 kişilik Teksin ailesi yeni evine kavuştu.

Sumbas 1.02.2014 09:23:22 0
Evi yanan aile, yeni evine kavuştu

Sumbas ilçesinde, 4 ay önce meydana gelen orman yangınında evi yanan 6 kişilik Teksin ailesi yeni evine kavuştu.

Akdam Köyü?nde ikamet eden 4 çocuk babası Hasan Teksin?in (55) evi Eylül ayında çıkan orman yangında tamamen yandı. Evsiz kalan aileye Kaymakamlık sahip çıkarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile hayırseverlerin katkısıyla yeni bir ev yaptırdı.

Aileyi yeni evlerinde ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ileten Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu ifade etti.

Yosunkaya, yaptığı açıklamada, Eylül ayında meydana gelen orman yangınında Teksin ailesinin evinin eşyaları ile birlikte yandığını söyledi.

Kaymakamlık olarak temin etkileri çadırda 4 aydan bu yana çadırda kalan ailenin kış ayında soğukta kalmaması için hayırseverlerin desteği ile yeni bir ev yaptırdıklarına dikkat çeken Yosunkaya, şöyle konuştu:

?İlçemizde Eylül ayında çok büyük bir orman yangını meydana geldi. Bu yangında Hasan Teksin adlı vatandaşımıza ait ev kullanılamaz hale gelmişti. Eşyaları da tamamen yanmıştı.

Yangın sonrası incelemelerimizde devlet olarak yanında olduğumuzu ilettiğimiz ailemize yaralarını saracağımızı söz vermiştik.

Çok şükür Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın kaynakları ve hayırseverlerin desteği ile kısa bir sürede eskisinden daha güzel bir ev yaptırdık. Aileye teslim etmenini huzur içersindeyiz. Temennimiz ve duamız bundan böyle bölgemizde böyle büyük orman yangını ve felaketlerin yaşanmamasıdır.

Her işte bir hayır vardır derler. Ailemiz de bu vesile ile yeni bir eve kavuşmuş oldular. Çok mutluyuz. Yeni evlerinde sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.?

Yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hasan Teksin ise orman yangınında evlerinin eşyaları ile birlikte tamamen yandığını belirterek, ?Kaymakamımız Selçuk Yosunkaya, hayırsever ve akrabalarımızın desteği ile evimiz yapıldı. Allah razı olsun. Eşyalarımız da yanmıştı. Allah devletimizin yokluğunu vermesin? dedi.

Hatice Teksin de Kaymakam Selçuk Yosunkaya?nın yoğun çalışması ile yaptırılan evlerine kavuştuklarını ifade ederek, destek verenlere dua etti.         Menderes Özat