Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Siyaset futbol maçı gibidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Siyasetçiler ülkenin meselelerini karşılıklı konuşurlar.

Siyaset 21.03.2013 09:43:54 0
Siyaset futbol maçı gibidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Siyasetçiler ülkenin meselelerini karşılıklı konuşurlar. Bir futbol maçında takımlar nasıl karşılıklı maç yaparlarsa, siyasette böyledir’’ dedi.

Tekin, Osmaniye CHP İl Başkanlığını ziyareti kapsamında, konuk olduğu yerel televizyonda gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Siyaseti futbol maçına benzeten Tekin, ‘’Siyasetçiler ülkenin meselelerini karşılıklı konuşurlar. Bir futbol maçında takımlar nasıl karşılıklı maç yaparlarsa, siyasette böyledir. Fakat Türkiye öyle bir noktaya gelmiş ki tek kale maç oynuyoruz. Tek kale maç oynayınca da vatandaşın kafası karışıyor’’  dedi.

Barış sürecine yönelik soruya yanıt veren Tekin, şunları kaydetti:

‘’Süreç ile ilgili soru her siyasi partiye sorulur, sadece CHP’ye sorulmaması gerektiği inancındayım. Adına bir sürü isim konulabilir bu mesele konusunda biz en ağır bedeli ödeyen bir siyasi partiyiz. 1987 yılında arkadaşlarımız Kürtçe yasa kaldırılsın diye kanun teklifi verdiği için DGM tarafından soruşturmaya tabi tutulmuşlardır. İsmet İnönü’nün oğlu Erdal İnönü, bu noktalara gelinmemesi açısından 1989 yılında hazırladığı raporu hazırlamamış olsaydı belki de 1991 yılında başbakan olacaktı. 1992 yılında Altan Övmen bütün bu meseleler konusunda çok önemli bir rapor çıkarmış ve kamuoyu ile paylaşmış. CHP’nin hazırladığı raporlar tartışılabilir, eksik, fazla olabilir bu başka bir şey. Ama bir parti bu meselelerle ilgili olabildiğince bir şeyler söylüyor. Bir parti de hiçbir şey söylemiyor. Sanki bu süreci yaratan CHP imiş gibi CHP sorgulanıyor. Bütün bunlara rağmen, Türkiye’nin geleceği için bu gün gittiğimiz şehitleri anma programındaki şehit anne ve babaları için sayın genel başkanımız, sayın başbakana her şeye rağmen dört koşul koyarak ‘Size kredi veriyorum’ dedi. Biz, ülkemizde acılar yaşanmaması için yapılması gereken ne varsa elbette ki katkı sunmaya devam edeceğiz.’’

Gündemle ilgili sorulara cevap veren Tekin, hazırladıkları ‘Öteki Türkiye Raporu’nu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Ümit Kahrıman