Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çiftçiler, panele ilgi gösterdi

Kadirli Meslek Yüksek Okulu'nun sekretaryasını yaptığı Kadirli Zirat Odası, Kadirli Ticaret Borsası, Kadirli Ticaret Odası, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği ve Kadirli -Sumbas İlçe Tarım Müdürlüklerinin destek verdiği ''Yerfıst

Kadirli 18.03.2014 08:07:31 0
Çiftçiler, panele ilgi gösterdi

Kadirli Meslek Yüksek Okulu'nun sekretaryasını yaptığı Kadirli Zirat Odası, Kadirli Ticaret Borsası, Kadirli Ticaret Odası, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği ve Kadirli -Sumbas İlçe Tarım Müdürlüklerinin destek verdiği ''Yerfıstığı Tarımının sorunları'' konulu konferansa çiftçilerin ilgisi büyük oldu.

Kadirli Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Arıoğlu yaptığı  sunumuyla çiftçilerden büyük ilgi gördü.

 Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan yaptığı açılış konuşmasında Kadirli Meslek Yüksek Okulunun Kadirli'ye vefa borcunu ödediğini belirterek '' Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. kadirlinin öncelikli konularını masaya yatırmaya devam edeceğiz'' dedi. Kadirli Kaymakamlığına vekaleten bakan Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya' yaptığı konuşmada bölgenin tarıma bağlı bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti. Yosunkaya bu tür çalışmaların bölge insanının ekonomiye kazandırılmasında büyük önem taşıdığını söyleyerek katılımcılara ve paneli düzenleyen kuruluşlara teşekkür etti.   

Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Halis Arıoğlu nun sinevizyon sunumuyla başlayan konferans iki saat sürdü. konferansta konuşan Arıoğlu aynı coğrafyada yaşadığı için özellikle yerfıstığı tarımıyla uğraşan çiftçilerin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirtti. Arıoğlu yaptığı konuşmada yerfıstığı üreticilerinin yerfıstığı tarımının uygulamasında tohum seçmeden hasadına kadar büyük çaba içinde olduklarını söyleyerek'' Bu bölgenin tarla yapısını ve insanını iyi tanıyan bir hoca olarak çiftçilerimizin hak ettikleri verimi alamamasından dolayı çok üzülüyorum. aslında gösterdikleri bu çabayla birlikte  anlatacaklarımı uygulayan üreticilerimizin kazançlarının daha da artacağını düşünüyorum''dedi.

Konferansa katılan yerfıstığı üreticilerin büyük bir ilgiyle izledikleri konferansta ayrıca üreticilerin sorun ve iletişimleriyle ilgili bilgiler de kayıt altına alındı. konuyla ilgili konuşan  Kadirli Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi İnci Andırın '' konferansa katılan yer fıstığı üreticilerimizin iletişim adreslerini ve yerfıstığı tarımında karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgileri dağıttığımız anket formuyla kayıt altına aldık . bu daha sonra konuyla ilgili yapılacak çalışmalara ışık tutacak ''dedi.          Muzaffer Y. Kaya