Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu bitti

Düziçi Halk Eğit Müdürlüğü bünyesinde verilen kültür mantarı yetiştiriciliği kursu sona erdi.

Düziçi 18.03.2014 08:10:34 0
Kültür mantarı yetiştiriciliği kursu bitti

Düziçi Halk Eğit Müdürlüğü bünyesinde verilen kültür mantarı yetiştiriciliği kursu sona erdi.

 

Kurs eğitimcisi Tuğba Tiken, kültür mantarının kursiyerlere nasıl yetiştirileceği ve ortamın nasıl olacağı konusunda bilimsel ve teknik olarak yapılan uygulamaların anlatıldığını belirtti.

 

Kültür mantarı üretiminin ilgi gördüğü ifade eden Tiken, ?Bizleri kurs boyunca yalnız bırakmayan, kursumuzun açılmasına vesile olan, İsmet Topal?a ve emeği geçen herkese, kursiyerlerimize sonsuz teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 

İrfanlı Mahallesi 70 evler camii imam hatibi Ekrem Arpa'da ilahiler okudu.

 

Meyve Üreticiler Birliği Başkanı İsmet Topal, kursun sağlıklı ve bilinçli üretim yapılması için önemli olduğunu söyledi.

 

Kaliteli üretime her zaman ihtiyaç olduğunu anımsatan Topla, şunları kaydetti:

?Ülkemizin, ilçemizin ekonomisinin düzelmesi için, bilinçli ve teknik üreticilere, üretene, sağlıklı ve kaliteli üretime her zaman ihtiyacı vardır. Kursiyer arkadaşlarımızın birçoğu kültür mantarı ile burada tanıştılar, üretmeyi öğrendiler, tesiste uygulamalı olarak kültür mantarının nasıl yetiştirildiğini gördük. Üreten bir toplum olmalıyız. Bütün üretimler, üreticilerimizin, alın teridir, kazancı helaldir, üretene ve ilçemizdeki üreticiye sahip çıkılması gerekir. Arkadaşlarımız, talep olması halinde en kısa zamanda, Halk Eğit Müdürlüğü bünyesinde yine, Kültür mantar, Arıcılık, örtü altı yani seracılık kursu verilecektir. Katılmak isteyen vatandaşlarımız, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğüne veya bizlere müracaat edebilirler.?  Haber Merkezi