Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tarım stratejisi kitabı yayımlandı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen, 2014-2018 yılları Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planı (OTSEP) kitap haline getirildi.

Kültür Sanat 21.07.2014 07:34:43 0
Tarım stratejisi kitabı yayımlandı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen, 2014-2018 yılları Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planı (OTSEP) kitap haline getirildi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) katkılarıyla 2 bin adet basımı gerçekleştirilen kitabın ilgili tüm kurumlara dağıtımı yapılacak.

Osmaniye İl olduktan sonra tarımla ilgili hiçbir planlama yapılmadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, ?Bir yıllık hazırlık sürecinden sonra kitabı tamamlayıp çıkarttık. Plansız yapılan tarım elbette ki bazı yerleri eksik kalıyor. Bu tarım için geçerli değildir, her ne iş yaparsak yapalım plansız olduğu zaman neydi nereye gelindi, sonuç nedir bilinmiyor. Bizim plan çıkartmamızın birinci sebebi potansiyelimizi belirlemekti. İkinci olarak ise bu potansiyeli nasıl bir ürün desenine yönelik, planlama yapılması gerektiği ve üçüncüsü bunu yaparken, tarım sadece tarım müdürlüğünün işi değildir, ilgili kurumlar bunun içerisinde olacaklar, bu kitap içerisinde belirlendi. Dördüncüsü de o kitap içerisindeki bu yapılacak olacak olanları, hangi kurum birlikte yaptı, ne kadarı yapıldı bunun değerlendirmesi yapılacak. Sayın valimiz Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında inşallah değerlendirme toplantımızın ilkini gerçekleştireceğiz. Bu kitabın içerisinde neler var, hangi kurum neler yapacak, neye göre yapacak bu konuların değerlendirmesi yapılacak. Ama planın mutlaka uygulanması gerektiğini ve Osmaniye tarımı için hayırlı olacağını düşünüyorum. Her yıl bu kitaptakilerin hangisinin yapıldığı hangisinin yapılmadığı konuları değerlendirilecek.? Dedi.

Müdür Sağlam, ?Kitabın basım işleri Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) katkılarıyla gerçekleştirildi. 2 bin adet basıldı. Tüm il Müdürlüklerine, Milletvekillerine, Bakanlığımız Bürokratlarına, Ajanslara, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Kurumların tamamına, çiftçilerimizin ve teknik elemanların tamamına dağıtımı yapılacak. Kitabın içeriği özetle, tarımla ilgili kim neyi nerede yapacak. Meyvecilik olsun, tarla tarımı, hayvancılık, diğer su ürünleri kanatlılar gibi konularda hangi kurum ne yapacak bunun hepsinin planlamasının yapıldığı bir kitap. İleriki günlerde Sayın Valimiz Oduncu?da yine kitapla ilgili ayrıntılı bir basın bilgilendirme toplantısı yapacaktır? diye bilgi verdi.  İbrahim Emül