Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şenlik, geleneksel yürüyüşle başladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin OKÜ düzenlediği, Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği etkinlikleri, şenlik yürüyüşü ile başladı.

Kültür Sanat 26.04.2013 09:59:31 0
Şenlik, geleneksel yürüyüşle başladı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin OKÜ düzenlediği, Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği etkinlikleri, şenlik yürüyüşü ile başladı.

Rektör Prof.Dr.Orhan Büyükalaca, yürüyüş öncesinde Devlet Bahçeli meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra yaptığı konuşmada üç gün sürecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Şenlik kapsamında kültür, sanat ve spor etkinlikleri olduğunu kaydeden Büyükalaca, şöyle devam etti:

“Bu şenliği, yıl içerisinde öğrenci ve çalışanlarımızın kafalarını birazcık boşaltabilmek, onları eğlendirmek ve farklı bir platformda yer almalarını sağlamak için düzenliyoruz. Eğlenmek entelektüel boyut kazanmak anlamına da gelmektedir. Bu sebeple kültür faaliyetlerine yoğun bir yer verdik. Özellikle öğrencilerimizin düzenlediği spor, sergi, yarışmalar, tiyatro ve müzik dinletilerini önemsiyoruz.”

Şenliğe, halkın katılımını önemsediklerini ifade eden Büyükalaca, bu nedenle etkinlikleri şehir merkezinde yürüyüş ile başlattıklarını söyledi.

Büyükalaca, “Şenlikleri sadece üniversite olarak yerleşke içerisinde kutlamak yerine şehrimizin insanında katılmasını arzuluyoruz. Bu nedenle açılış programımızı il merkezimizde yürüyüşle başlatmak istedik. Bütün halkımızı üniversitemizde düzenlediğimiz etkinliklerimize davet ediyoruz. Üç gün sürecek olan şenliklerde eminim ki herkes kendisinden bir şeyler bulabilecek ve hoş vakit geçirecektir. Elbette ki konumuz sadece eğlence değil. Üniversitemizi ilimize tanıtmak ve halkımıza açmaktır” diye konuştu.

Daha sonra, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Palalı Süleyman Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş yapıldı.

Burada, Kadirli Ticaret Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Ümit Kahrıman