Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hükümlüler tiyatro ile stres attı

Osmaniye de 150 mahkum, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen Müfettiş adlı oyunu izleyerek stres attı.

Kültür Sanat 7.05.2013 08:35:53 0
Hükümlüler tiyatro ile stres attı

Osmaniye de 150 mahkum, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen Müfettiş adlı oyunu izleyerek stres attı. Büyük beğeni toplayan iki perdelik komedi oyunu sonunda genç tiyatrocular ayakta alkışlandı.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde ki oyunu Vali Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Kültür Müdürü Ahmet Tabur, Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin, 150 Hükümlü, Adliye ve Cezaevi Personeli ile aileleri izledi.  Tiyatro gösterisi sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu oyunculara çiçek vererek teşekkür etti.

Cezaevlerinde eğitim ıslah çalışmaları içerisinde sosyal faaliyetlerinde yerinin çok önemli olduğuna değinen Başsavcı Yabanoğlu, "Bu amaçla hükümlülerimizi yeniden topluma kazandırmak ve halkla kaynaşmalarını sağlamak için bu tür organizasyonlar düzenliyoruz. Bugün Toprakkale Cezaevindeki 300 hükümlümüzden 150'sini tiyatro izlemeye getirdik. Beğeni ile izlenildiğini düşünüyorum. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına sahneledikleri güzel gösterilerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yönetmen Mustafa Kurt ise şöyle dedi: "Oyun, günümüzde konusu her zaman gündemde olan, ilgi çeken, toplumda yaşanan olumsuzlukları komik unsurlarla anlatan çok güçlü bir komedi. 15 kişilik bir ekiple sahneye koyduğumuz oyunun konusu, kendi kusurlarını bilen ve örtmeye çalışan küçük bir taşra kentindeki olumsuz kişilerin, kendi sanılarına kurban olarak bir toplum eleştirisine fırsat vermesine dayanır. Başkentin çapkın başıboşlarından Klestakov, yolunun uğrağı bir kasabada, yönetim işlerini denetleyecek bir görevli olarak kabul edilir. Validen gardiyana kadar uzanan bir memurlar katında herkes kendi açığını gömemezlikten gelmesi için müfettişe yaranmaya, ona rüşvetin çeşitli kılıklarında armağanlar sunmağa girişir. Bütün bu yaraların deşilmesinden sonra da tam işlerin düzelip örtüldüğü sanılırken  müfettişin geldiği haberi sahneye tam bir karabasan gibi düşer. Rus tiyatrosunun en büyüklerinden N.V.Gogol'ün yazdığı, Rejisör Mustafa Kurt'un yönettiği dünya klasiği bir oyunu izleyenlerin beğenisine sunduk" dedi.

Yabanoğlu, oyunculara çiçek verdi. Ümit Kahrıman