Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hoşgörüde şenlik düzenlendi

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları tarafından kuruluşlarının 15. yılı etkinlikleri çerçevesinde bahar şenliği düzenlendi

Kültür Sanat 8.05.2013 09:09:38 0
Hoşgörüde şenlik düzenlendi

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları tarafından kuruluşlarının 15. yılı etkinlikleri çerçevesinde bahar şenliği düzenlendi. Şenlikte protokol üyelerine son günlerde gündemde olan ayran ikram edildi.

Okul kampüsende düzenlenen şenliğin açılışını Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Belediye Başkanı, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç birlikte yaptılar.

Tüm stantları tek tek dolaşan protokole, okul bahçesinde kurulan kıl çadırında milli içeceğimiz ayran ve yöresel yemeklerden ikram edildi.

Kısa bir değerlendirme yapan Vali Celalettin Cerrah, “Hoşgörü okullarının yaptığı bu çalışmaları takdire şayan buluyorum. Öğrencilerin teorik bilgilerin yanında bu şekilde uygulama yapmaları çok güzel. Yaptığı çalışmalarla Osmaniye’ye farklılık katan Hoşgörü okullarını kutluyorum.” dedi.

Hoşgörü Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Lokman Kılıç, bahar şenliklerinde yer alan etkinliklerin tamamen öğrenciler tarafından yapıldığını belirterek,  “Hoşgörü Eğitim Kurumlarının 15. Yılı etkinlikleri çerçevesinde bahar şenlikleri aktivitemizi bugün yapmış bulunmaktayız. Bu aktivitemiz spordan sanata, bilimden proje yarışmalarına, resim sergisine, uçurtma şenliğine, kermese kadar bütün faaliyetlerin yer aldığı, tamamen öğrencilerimizin yapmış olduğu bir faaliyet.” dedi.

Etkinliği düzenlemekle, öğrencilerin derslerde gördüğü bilgileri uygulamaya dökmelerini amaçladıklarını belirten Kılıç, “Burada amacımız öğrencilerimizin öğrenmiş oldukları teorik bilgilerini uygulamaya dökmek. Aileleriyle birlikte yarışabilecekleri bir organizasyon yapmaktı. Bir piknik havasında, bir panayır alanına çevirerekten bugünkü organizasyonumuzu tamamladık. Bu sene 2.sini düzenliyoruz, İnşallah bundan sonra bu faaliyetler geleneksel olarak devam edecektir.” diye konuştu.

Şenliklerde projelerini sergileyen öğrenciler ise, yapılan etkinlerin kendilerini çok geliştirdiğini belirterek, “Derslerde gördüğümüz teorik bilgileri burada uygulama imkanı bulduk. Bu sayede derslerimize ilgimiz daha da artıyor ve derslerimiz daha sevkli gelmeye başlıyor.” dediler.

Şenliklerde resim sergisi, fizik, kimya, biyoloji, mayematik, sosyal bilgiler, türkçe ingilizce, almanca, din kültürü standlarının hazırladıkları güzel projelerin sunumunun yanı sıra ilkokula yönelik oyunların yanı sıra 8D sinema, şişme oyun parkı, okul içerisinde ata binme, illüzyon gösterileri, sahne oyunları, boyama şenliği, satranç turnuvası,1500 m koşu, 3 sayı atışı, penaltı atışı, oryantirin hedef bulma yarışması,  gibi sportif yarışmalar da yer aldı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği şenlik tam bir festival havasında geçti. Şenlikleri yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Ali Cihangir