Türk Müziği Konseri beğeni ile izlendi

Osmaniye Neva Musiki Cemiyetinin Türk Müziği Konser Programı Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlendi.

Kültür Sanat 30.05.2013 08:40:27 0
Türk Müziği Konseri beğeni ile izlendi

Osmaniye Neva Musiki Cemiyetinin Türk Müziği Konser Programı Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlendi. Konsere çok sayıda musiki sever katıldı.

Konser öncesinde konuşan Osmaniye Neva Musiki Derneği Başkanı Nazım Günay, "Amacımız ecdadımızdan telaffuz ve özellikleri itibarıyla dünyada bir benzeri bulunmayan Klasik Türk Musikimizi orijinalliğini bozmadan gelecek nesillere taşımak. Tabii ki bu ulvi vazifeyi yaparken siz değerli dinleyicilerimizin teveccüh, destek ve atkıları inkar edilemez. Sadece burada bulunmanız bile bize güç ve şevk vermektedir. Müzik dinlemek için teşrif etmiş bulunan siz değerli seyircilerimize hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum" dedi. 
Günay, "Türk musikisinin unutulmasına meydan vermemek, yozlaşmasına engel olmak, insanlarımıza, özellikle gençlerimize, Türk Musikisini tanıtmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterdik." dedi.

Başkan Günay’ın konuşmasının ardından konserin hazırlanmasında katkı ve desteklerini esirgemeyen sponsor firmalara teşekkür plaketi verildi.

Plaket takdiminin ardından başlayan ve iki bölüm halinde sunulan konserde Segâh, Sûz-i Dil ve Muhayyerkurdî eserler şef Cevdet Cömertpay yönetiminde seslendirildi. 30 eserin koro ve solo olarak seslendirildiği konser musiki severlerin coşkulu alkışları ile son buldu. İbrahim Emül