Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Temiz hava soluyalım

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr.Alper Latif Boz, Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

Yaşam 1.06.2013 13:12:14 0
Temiz hava soluyalım

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr.Alper Latif Boz, Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

Boz, yazılı açıklamasında, tütün kontrolüne yönelik yürütülen mücadelede, tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin artırılması amacıyla 31 Mayıs’ın ''Dünya Tütünsüz Günü ''olarak kutlandığını belirtti.

Bir bağımlılık olan sigara içiminden kurtulmak için bireysel çabalar çok değerli olduğunu kaydeden Boz, bu yıl 31 Mayıs günü sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç günü olabileceğine dikkat çekti.

Tütünle mücadelede atılan adımlara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Boz, şunları kaydetti:

“Dünyada ve Türkiye de önemli halk sağlığı sorunları arasında yer alan tütün ürünlerinin kullanımı konusunda bu tarihten itibaren Ülkemizde daha bilinçli, bilgili ve duyarlı çabalar tütün mücadelesini güçlendirmektedir. Tütün mücadelesinin bütün adımlarına halkımızın sahip çıkması  kamusal hizmetlerin gücünü artırmaktadır. Sigara içen bireylerin '' TÜTÜN DUMANSIZ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ '' olarak kabul etmeleri, başta Ülkemiz ve İlimizdeki vatandaşlarımızı ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak için önemli bir adımdır. Bu vesile ile 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Gününü başlangıç kabul ederek sigara içen tüm vatandaşlarımızı Osmaniye ve Düziçi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniklerine davet ediyoruz.”  Valilik Basın