Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Okullarda diş taraması yapıldı

Toprakkale ilçesinde eğitim gören ilkokulu öğrencilerine ağız ve diş taraması yapıldı.

Yaşam 4.06.2013 08:17:11 0
Okullarda diş taraması yapıldı

Toprakkale ilçesinde eğitim gören ilkokulu öğrencilerine ağız ve diş taraması yapıldı.

Diş taraması esnasında Toprakkale Belediyesi tarafından yaklaşık bin ilköğretim öğrencisine diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Osmaniye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş doktoru Sevim Tatlı öğrencilerin dişlerini kontrol ettiklerini söyledi. Doktor Tatlı ayrıca öğrencilere diş sağlığının önemini anlattı. Çocukların en önemli problemlerinden olan ağız ve diş bakımı yetersizliğine dikkat çekmeyi hedeflediklerini ifade eden Doktor Tatlı " Öğrenciler diş sağlığı konusunda bilgilendirdik. Diş sorunları olan çocuklar Osmaniye Ağız ve diş Sağlığı Merkezinde tedavi olabilirler. Bu uygulama öğrenciler ve veliler açısından çok önemli. Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteren Belediye Başkanı Sedat Şanal' a teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. Doktor Tatlı ayrıca nasıl diş fırçalanacağı ve diş fırçalamanın öneminden söz etti.

Sağlıklı çocuklar için ağız ve diş bakımının çok önemli olduğunu vurgulayan Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, "Ağız ve diş problemlerinin başka hastalıkların habercisi olabilir. Öğrenciler her gün en az 2 kez dişlerini fırçalamalılar. Diş macunu ve diş fırçasını geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında da dağıttık. Bu yıl da bunu gerekli ve önemli gördüğümüzden her öğrenciye dağıtıyoruz. Sağlığın ağızda başladığını düşünerek ilçemizde çocukların sağlıklı olması konusunda elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Başkan Şanal, çocukların dişlerini düzenli olarak fırçalayacakları konusunda kendilerine söz verdiklerini dile getirdi. Alpaslan Ateş