Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Roman çocuklar doyasıya eğlendi

Osmaniye Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, SODES/DOĞAKA destekli Güldüğüm Günler projesi kapsamında Osmaniye de yaşayan roman vatandaşların çocuklarını Samet Aybaba Spor ve İzcilik Kampında misafir etti.

Kültür Sanat 5.06.2013 08:20:10 0
Roman çocuklar doyasıya eğlendi

Osmaniye Korkut Ata Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, SODES/DOĞAKA destekli Güldüğüm Günler  projesi kapsamında Osmaniye de yaşayan roman vatandaşların çocuklarını Samet Aybaba Spor ve İzcilik Kampında misafir etti.

 

Roman çocuklarına faaliyet sırasında çeşitli ikramlar, tişört ve kitap hediye edildi. Proje faaliyetleri kapsamında yapılan kano, okçuluk ve dağcılık spor turnuvalarında başarılı olanlara ise tarihi kitap seti edildi.

 

Etkinliğin organizasyonunda görev alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fikri Poyraz, Roman çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, bu tip sosyal ve sportif faaliyetlerle bu çocuklarımızın dışlanmadıklarını hissettirerek topluma daha kolay adapte olabileceklerini vurguladı.

 

Poyraz, Roman çocukları projelerine dahil ederek, çocukların mutlu ve neşeli bir gün geçirmelerine katkı sağladıkları için Korkut Ata Spor Kulübü'ne ve Osmaniye Belediyesi'ne teşekkür etti.

 

Güldüğüm Günler projesi Koordinatörü Murtaza Çil de proje ile ilgi yaptığı açıklamada, "Proje başlangıcında hedef kitle 90 dezavantajlı çocuklarımız olarak belirlendi. Ancak Osmaniye ve çevresinde sosyal ve sportif faaliyetlerden yoksun çocuğumuzun çok fazla olmasından dolayı projeye ilgi çok fazla oldu. Çocuklarımızın neşesi, bizlerin neşe kaynağı oldu" dedi. Çil, kendilerine başvuruda bulunan çocukları kırmamak için her başvuruyu kabul ettiklerini, dernek üyelerinin katkılarıyla projede 10. ayına geldiklerinde hizmet verdikleri çocuk sayısının 300'e yaklaştığını, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Haber Merkezi