Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Türkçe sevgisi stada sığmadı

Osmaniyede, 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları coşkusu binlerce kişinin katılımlarıyla yapıldı.

Kültür Sanat 7.06.2013 08:25:18 0
Türkçe sevgisi stada sığmadı

Osmaniyede, 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları coşkusu binlerce kişinin katılımlarıyla yapıldı.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 'Evrensel barışa doğru' sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarını Osmaniye'de binlerce katıldı.

Osmaniye Özel Hoşgörü kurumları mezunları derneğince düzenlenen etkinlik, şehir stadyumunda gerçekleştirildi. 20 ülkeden 70 öğrencinin katıldığı etkinliğe Osmaniye merkez ve ilçelerinden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Osmaniye 7 Ocak Şehir Stadyumu'nun tribünlerinde ve saha içerisinde yer bulamayan yüzlerce izleyici dışarıda kaldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler, söyledikleri birbirinden güzel şarkı ve türküler, halk oyunları gösterileri ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program başlangıcında olimpiyat korosu açılış parçasını seslendirdi. Kazakistanlı öğrencilerin yöresel halk oyunlarının büyük beğeni topladı.

10. Türkçe Olimpiyatları'nda şarkı dalında dünya birinciliğini elde eden Pakistanlı Arsalah Naaser, Ahmet Kaya'nın 'Kafama Sıkar Giderim' şarkısını seslendirdi.

Türkçe'nin çocuklarının seslendirdiği şarkılara stadyumu dolduran izleyicilerin de eşlik ettiği gece de seyirciler unutulmaz bir gece yaşadı. Haber Merkezi