Destekleme kapsamı genişledi

Osmaniyede, kıl keçisi yetiştiricilerinin Halk Elinde Islah Projesi kapsamında, destekleme alabileceği bildirildi.

Ekonomi 12.06.2013 08:28:47 0
Destekleme kapsamı genişledi

Osmaniyede, kıl keçisi yetiştiricilerinin Halk Elinde Islah Projesi kapsamında, destekleme alabileceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halk Elinde İvesi Irkı Koyun Islahı Projesine 6 bin 300 hayvan ile proje katılmayı hak eden Osmaniye2nin 6 bin dişi 300 erkek Kıl Keçisi Projesinin de kabul edildiği belirtti.

Yetiştiricilerin en az 80 dişi 4 erkek kıl keçisinin olması gerektiğini ifade eden Sağlam, “

“Projeye katılmak isteyen yetiştiricilerimiz 28 Haziran’a kadar Osmaniye Damızlık Koyun_Keçi Yetiştiricileri Birliğine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir. Başvurular bittikten sonra Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından, Üniversite veya Bakanlığımız Araştırma Enstitüsünden ve İl Müdürlüğümüzden uzman personellerin katılacağı seçim heyetince işletmeler tek tek gezilerek projeye dahil edilecek yetiştiriciler belirlenecektir. Projeye katılan yetiştiricilerimize ilk yıl için anaç hayvan başına 35 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır.” Dedi.

Kıl Keçisi projesinin kabulü ile çok önemli bir başlangıca adım atıldığını kaydeden Sağlam, projeye katılan yetiştiricilerin projeye gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Sağlam, “Bu proje sonunda ise ırkları daha iyi hayvanlar oluşacağından yetiştiricilerin süt verimi ve kuzu veya oğlak verimi daha yüksek hayvanlara sahip olacağı belirtildi. Ayrıca projeye katılan yetiştiricilere ilk yıl anaçlar için 35 TL. ikinci yıl ise hem anaçlara hem de yavrulara destekleme ödemesi yapılacağı hatırlatıldı. Ülkemizin hayvancılığının gelişmesinin küçükbaş hayvancılığın gelişmesine bağlı olduğunu vurgulayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri; kurum olarak bu güne kadar her konuda yetiştiricinin yanında olduklarını bundan sonra da yanında olacaklarını belirterek projenin hem ülkemiz için hem de ilimiz için hayırlı olmasını temenni etti.” İfadelerini kullandı. Valilik Basın