Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

"Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96. yılını en içten dileklerimle kutluyorum"

Osmaniye Valisi Dr.Erdiç Yılmaz, 16 Ocak 1925 Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündem 15.01.2021 17:30:00 0

Osmaniye Valisi Dr.Erdiç Yılmaz, 16 Ocak 1925 Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Atatürk’ün Osmaniye ziyaretinde, halk tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanarak şehri onurlandırdığını hatırlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96. Yıldönümünün büyük bir gururla kutlandığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Vatan toprağı diye bastığımız, her yamacında Ay Yıldızlı Bayrağımızı mavi göklerde dalgalandırmanın gururunu yaşadığımız bu memleketi; vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Osmaniye Kuva-i Milliye Kahramanlarımıza borçluyuz. Mert ve Yiğit Anadolu halkımız, milli mücadelede ilk kurşunu bu topraklarda atarak, ilk kıvılcımı parlatıp, vatan için umudu, direniş için cesareti başlatmıştır. Biliyoruz ki;  şanlı tarihimiz boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlığını ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit olmayı büyük bir onur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bundan 96 yıl önce Osmaniye’mizde ağırlamak, Türk Milletinin şerefli tarihinde gururla yerini almıştır. İşte bu gururla Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanını korumak için birçok Şehit veren ilimizde ve ülkemizde muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılması yolunda büyük gayret sarf ederek, canla başla çalışmaktayız. Gayemiz; toprağını sıksan şühedanın fışkıracağı ve eşsiz güzelliklere sahip Osmaniye’mizi cazibe merkezi olan bir şehir haline getirerek, geleceğin model şehirlerinden bir tanesi yapmaktır. “Eşsiz Kahramanlarımız; siz rahat uyuyun, bu memleket bizlere emanet” sözünün hakkını veren Türk Milleti büyük girişim hamlesini gerçekleştirme gayreti içerisindedir. Artık kendi ihasını, sihasını ve tankını üreten gelişmiş bir teknolojik altyapıya sahibiz. Türk savunma sanayimizde Türk Mühendislerimizin kabiliyetiyle ülkemizin semalarında süzülen, göklerin yeni kartalı; Akıncılarımızla, uzaya gönderdiğimiz 4. uydumuz olan; TÜRKSAT 5A’mızla yeniden tarih yazmaya hazır güçlü Türkiye’yiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 96. yılını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” 

Osmaniye Valiliği