Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Aydınlı Elif Zorkun yaylasında vefat etti

Nüfus kayıtlarına doğum tarihi 1914 olarak geçen ve Türkiye’nin en yaşlı insanları arasında gösterilen Osmaniyeli 107 yaşındaki Elife Özdil yaşamını yitirdi.

Gündem 7.07.2021 09:15:00 0
Aydınlı Elif  Zorkun yaylasında vefat etti

Nüfus kayıtlarına doğum tarihi 1914 olarak geçen ve Türkiye’nin en yaşlı insanları arasında gösterilen Osmaniyeli 107 yaşındaki Elife Özdil yaşamını yitirdi.
Osmaniye Merkeze bağlı Alibekirli Mahallesinde yaşayan   Eşini yaklaşık 29 yıl önce kaybeden Elife Özdil  2 padişah, 13 cumhurbaşkanı ve 27 başbakan gördü.  
Kentteki kızıyla yaşayan öz 5 çocuk, 25 torun ve 18 torunun torunu bu Elife Özdil’in kızı ile yaşamını sürdürüyordu.
Yaşamı boyunca konar göçer hayat sürdüren ve bölgemizde yaşanan sıcak hava nedeniyle 3 gün önce Zorkun Yaylasına kızı ile birlikte taşınan Aydınlı Elif Lakabı ile tanınan Elife Özdil yaşamını yitirdi.
İilerlemiş yaşına rağmen ihtiyaçlarını kendisinin karşılayan Elife Özdil’in vefat haberi ailesi ve tanıyanlar tarafından üzüntü içerisinde karşılandı.
Cenazesi Zorkun Yaylasında getirilen  Belediye Asri Mezarlığında yıkama işlemenin ardından mezarlık camiinde cenaze namazı kılındı.
Elife Özdil Asri mezarlıkta bulunan Aile kabristanı dualar ve tekbirleri eşiğinde defnedildi.
Geçen yıl kendisinde Ağustos ayında yapılan haberde Elife Özdil, uzun ömrünün sırrının hareketli yaşam ve doğal beslenme olduğunu söylemişti.
107 yaşında vefat eden Özdil röportajda  yaşam öyküsü “Peynir, yoğurt ve ayranı çok seviyorum ve sürekli tüketiyorum. Göçebe hayatımız olduğundan dağ yamaçlarında, yeşil alanlarda küçükbaş hayvan güderdim. Allah bana çok yardım etti. Üç küçükbaş hayvanım 800 oldu. Çocuklarımı büyüttüm, hayvanlarımı sattım ve Osmaniye'de 6 dönüm arazi aldım. Burada da büyükbaş yetiştiriciliği yaptım. Onları da satıp umreye, hacca gittim ama artık gidemez oldum. Allah'ıma çok şükür, namazımı kılabildiğime hamdediyorum” sözlerine yer vermişti.