Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Azra Gülendam Haytaoğlu Kütüphanesi kuruluyor

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi nüfusuna kayıtlı olup, Antalya'da canice öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ismi, mesun olduğu lisenin kütüphanesinde yaşayacak.

Gündem 22.09.2021 08:51:00 0
Azra Gülendam Haytaoğlu Kütüphanesi kuruluyor

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi nüfusuna kayıtlı olup, Antalya'da canice öldürülen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ismi, mesun olduğu lisenin kütüphanesinde yaşayacak.

Üniversite öğrenimi gördüğü Antalya’da kaybolduğu haberi üzerine 5 gün boyunca aranmış, 02 Ağustos 2021 günü vahşice kesilerek parçalara ayrılmış halde ve cesedi ormanlık alana atılmış halde ölü bulunmuştu. Vahşice katledilmesi ile tüm Türkiye’yi yasa boğan Haytaoğlu'nun adı, mezun olduğu Kadirli Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi’nde kurulacak olan kütüphaneye verilecek.

İnsan hakları, özellikle kadınların uğradığı haksızlıklar ve mezalim, doğal çevreyi koruma ve yaşatma konularında hassasiyetleri nedeniyle gazeteciliği seçtiğini söyleyen, Antalya Akdeniz Üniversitesinde Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi iken katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu adına, bu hassasiyetleri yanında sürekli okuyan “kitap kurdu” özelliği düşünülerek soran, sorgulayan, okuyan bir gençlik amacıyla özel bir firma tarafından bir kütüphane kurulması kararlaştırıldı. Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların ardından hazırlanan protokol taraflar ve Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık tarafından imzalanarak yürürlüğe konuldu.

Tüm maddi giderleri o özel firma tarafından karşılanacak olan Azra Gülendam Haytaoğlu Kütüphanesi Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ve Kadirli Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi Müdürlüğünün müşterek sorumluluğunda kurulacağı öğrenildi. Azra Gülendam Haytaoğlu Kütüphanesi kurulmasına dair protokol özel firmanın Genel Müdürü Murat Goldştayn, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, Kadirli Gülten Ali Ziyan Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İspir tarafından imzalandıktan sonra Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Kütüphanenin en geç iki ay içerisinde kurularak törenle açılması bekleniyor. Haber Merkezi