Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bakan Kirişçi'den Osmaniyeli çiftçilere "geçmiş olsun" mesajı

Osmaniye'de etkili olan şiddetli dolu yağışnda tarım arazilerin ve küçükbaş hayvanların zarar gördüğü tespit edildi.

Gündem 21.05.2022 15:56:00 0
Bakan Kirişçi

Osmaniye'de etkili olan şiddetli dolu yağışnda tarım arazilerin ve küçükbaş hayvanların zarar gördüğü tespit edildi. Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve yanında heyet zarar gören köylerde incelemelerde bulundu. 
Geçtiğimiz günlerde Osmaniye merkez ve Kadirli ilçesinde etkili olan yağış bazı köylerde dolu şeklinde yağmış ve hayatı olumsuz etkilemişti. Merkeze bağlı bazı köyler ile Kadirli ilçesine bağlı Tozlu, Tekeli, Kesikkeli, Mecidiye köylerindeki tarım arazileri dolu yağışında zarar gördü. AK Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti Osmaniye İl Başkanı Seydi Gülsoy ile Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç dolu yağışından dolayı zarar gören mısır ve buğday tarlalarında incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili olarak; merkeze bağlı köylerde 5 bin dekar mısır ve 500 dekar buğday ile Kadirli ilçesinde 30 bin dekar mısır ve 5 bin dekar buğday olmak üzere 40 bin 500 dekar tarım arazisinin şiddetli dolu yağışından zarar gördüğü ifade edilirken 25 küçükbaş hayvanın zarar gördüğü ifade edildi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şiddetli dolu yağışından dolayı zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, sosyal medya hesabından "Osmaniye Kadirli'de yoğun dolu yağışından dolayı zarar gören üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması ve üretim faaliyetlerine dönülmesi için İl Müdürümüze gerekli talimatı verdim" paylaşımını yaptı.   
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü