Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bakan Yanık “Bizim Akdeniz'imizin insanı vatansever”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yangın kontrol merkezini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gündem 1.08.2021 18:22:00 0
Bakan Yanık “Bizim Akdeniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Derya Yanık, yangın kontrol merkezini ziyaret etti.

Bakan Derya Yanık Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekillerimiz Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık tarafından karşılandı. Soğutma çalışmaları devam eden yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık , Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz'dan yangına yapılan müdahale hakkında bilgi aldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aldığı bilgilerin ardından yaptığı açıklamada, öncelikle Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun dileklerini ileterek "Vatandaşımızın çok iyi biliyor olması lazım ama ben de bir kez daha ifade etmek isterim; can kaybı olmaması bizim için önemlidir. Onun dışındaki bütün kayıpları Allah’ın izniyle telafi edeceğiz. Hükümetimiz bu konuda zaten daha önceki süreçlerde, daha önceki krizlerde yaptıklarımız ortadadır. Vatandaşımızın telef olan hayvanı varsa onların bedelleri, ev eşyaları için ödenekleri çıkardık. Hemen dağıtılmaya başlanacak. Onun dışında yanan konutlarla alakalı, hasar durumları belirlendikten sonra tam hasarlı konutların da çok hızlıca yapımı sağlanacak. Dolayısıyla bu anlamda vatandaşımız müsterih olsun. Bu afetin sonuçlarının ortadan kaldırılması için hem il hem ilçe belediyelerimiz, kaymakamlığımız, valiliğimiz, vekillerimiz ve Bakanlık olarak biz, diğer Bakanlıklarla koordinasyon halinde bütün süreci tek tek takip ediyoruz. İnşallah yaraları çok hızlı bir şekilde ortadan kaldıracağız” dedi.

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sözlerinin devamında, “Şunu açık bir yüreklilikle söylemek istiyorum; bu kadar büyük afet,  Türkiye’nin 5 ayrı ilinde en son 40’tan fazla noktada halen devam eden öbür tarafta Karadeniz’de devam eden can kaybının maalesef olduğu sel ve heyelana rağmen bu kadar hızlı organize olan bu kadar çabuk vatandaşın derdine derman olan bu kadar çabuk meseleye vakıf olan bir idare, bir hükümet gerçekten çok az bulunur.  Bu felaketleri sadece biz yaşamıyoruz. Dünyanın her tarafında yaşanıyor. Coğrafyaların kendilerine özgü özellikleriyle sebebiyle yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Önemli olan bizim idare olarak ne kadar çabuk müdahil olduğumuz ne kadar çabuk meseleye vaziyet ettiğimiz. Bu anlamda elimizden geleni son derece  hızlı bir şekilde yerine getirdik, getiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de kendi yaramızı kendimiz el birliğimiz ile saracağız. Bizler de bölgenin insanı olarak, sorumluluk makamında olan insanlar olarak her birimiz üzerimize düşeni eksiksiz yerine getireceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Sizler de takipçisi olacaksınız.” diye konuştu.

Bakan Derya Yanık, “Ağaçlandırma konusunda Türkiye’nin ağaç ve orman varlığını arttıran bir hükümetin üyeleriyiz. O anlamda bir takım provokasyonlar işte şöyle yakıldı böyle yakıldı. Bunların hepsi lafügüzaf. Bunların hepsinin hiçbir karşılığının olmadığını bizim geçmişte yaptığımız çalışmalar ortaya koyuyor zaten. Dolayısıyla böyle bir zamanda milletin moralini bozmak için sahaya çıkanlara da özellikle dikkat etmenizi çok rica ediyorum. Biz böyle zamanlarda milletin yarasını sarmak, moraliniz düzeltmek için sahadayız. Ama bu zamanlardan sonra fırsatçılık gözeterek milletin canını sıkmak, moralini bozmak için sahada olanlara da millet zaten gerekli cevabını veriyor. Bizim Akdeniz'imizin insanı vatansever, milliyetperver Akdeniz insanı, Çukurova insanı da zaten gereğini söylüyor. ” dedi.  Bakan Derya Yanık, yangının söndürülmesinde gayret sarf eden bütün personele teşekkür etti.

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından yangından zarar gören Karatepe, Kızyusuflu ve Kazmaca Köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Osmaniye Valiliği