Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Kılıçarslan “Ücretsiz izin yardımı asgari ücret kadar olmalı”

DEVA Partisi Osmaniye İl Başkanı Murat Kılıçarslan, partisinin esnafın ve vatandaşın derdine deva olmak için önerdiği çözümleri paylaştı.

Gündem 19.04.2021 08:14:00 0
Başkan Kılıçarslan “Ücretsiz izin yardımı asgari ücret kadar olmalı”

DEVA Partisi Osmaniye İl Başkanı Murat Kılıçarslan, partisinin esnafın ve vatandaşın derdine deva olmak için önerdiği çözümleri paylaştı.
Başkan Kılıçarslan, iş yerini kapatan esnaf sayısının 119 bin 315’i bulduğu, yokluk ve yoksulluk intiharlarının her geçen gün arttığı bir ortamda iktidarı hayal satmaya son vermeye çağırdı.
İl Başkanı Murat Kılıçarslan, hükümetin ekonomik durgunlukla mücadelede daha etkin politikalar üretmesi gerektiğini ifade ederek esnafın ve vatandaşın gerçek dertlerine deva olmaya çağırdı.
DEVA Partisi Osmaniye İl Başkanı Murat Kılıçarslan , Türkiye’nin covid19 pandemisine özellikle Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş sonrası kendini iyice hissettiren ve tamamen iktidarın yönetim hatalarından kaynaklı bir ekonomik kriz içinde yakalandığını vurguladı.
Kılıçarslan esnafın, işletme sahiplerinin, çalışan, çalışmayan vatandaşların artık kriz aşamasından buhran ve psikolojik bunalım aşamasına geçtiğini, kapanan iş yeri sayısının ve hatta yokluk/borçluluk intiharlarının gün geçtikçe arttığını ifade etti.
“Esnafa deva 12 öneri”
İl Başkanı Murat Kılıçarslan  DEVA Partisi’nin ‘sözde destekler’ yerine esnafın ve vatandaşın derdine deva olmak için önerdiği çözümleri paylaştı: “Acilen nakit ve kredi desteği kapsamı, süresi ve miktarı genişletilmelidir. Esnafımıza DEVA olmak için, ayda asgari ücret kadar destek sağlanmalı ve bu destek minimum 9 ila 12 ay arasında sürdürülmelidir.
 Kısa çalışma ödeneği şartları esnetilmeli ve devam ettirilmelidir. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi pandemi süresi de göz önüne alınarak en az yüzde 50 artırılmalı ve 6, 8, 10 aylık yararlanma süreleri 9, 12 ve 15 aya çıkarılarak devam ettirilmelidir.  SGK prim ödemeleri, vergi borçları, elektrik, su, doğalgaz ödemeleri acilen faizsiz olarak pandemi bitene kadar ertelenmelidir” şeklinde konuştu.
Pandemi bitene kadar faizsiz erteleme sürdürülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Kılıçarslan “DEVA olacak pakette, ücretsiz izne çıkartılan vatandaşlarımızın sabit giderlerini karşılamaları, en azından askıda ekmek beklemeyecek derecede bir gelire sahip olmaları için yardımın asgari ücret kadar olması sağlanmalıdır. Bu destek tüm pandemi süreci boyunca yapılmalıdır.Kısıtlamaların sürdüğü ve işyerlerinin yasaklarda hafifleme olmasına rağmen tam faaliyete geçemediği bu süreçte, vergi ve prim yapılandırmaların bozulmaması için en az altı ay süreli faizsiz erteleme gerekmektedir. Pandemi bitene kadar da faizsiz erteleme sürdürülmelidir” dedi. Resul Özdil