Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Birlikten kuvvet doğar dediler, atölye kurdular

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 12 kadın, kiraladıkları evi atölyeye çevirip yorgan, çarşaf ve pike gibi ürünler üretmeye başladı.

Gündem 20.04.2021 09:32:00 0
Birlikten kuvvet doğar dediler, atölye kurdular

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 12 kadın, kiraladıkları evi atölyeye çevirip yorgan, çarşaf ve pike gibi ürünler üretmeye başladı.
Sumbas ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde yolları kesişen 12 kadın, 7 ay boyunca çeyizlik ürünler üzerine eğitim aldı. İlerleyen yaşlarına rağmen pes etmeyen kadınlar, öğrendikleri el işlerinin fazla olanlarını satmaya başladı.
İlçe halkı destek olmak için kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satın almaya başladı. Aile ekonomisine gelir sağlamaya başlayan kadınların 7 ay sonunda kurs süreci sona erdi. Kurs öğreticilerini de yanlarına alan kadınlar daha büyük işler başarmak adına bir ev kiraladı. Zaman içerisinde kiraladıkları evi atölyeye çeviren kadınlar, hem işçi hem de patron oldu.
Tasarladıkları yorgan, çarşaf, yastık, yatak örtüsü, pike, oya, masa örtüsü, sofra örtüleri, sedir, çekyat, çaydanlık ve minder örtüleri gibi ürünleri ilçe halkından ziyade tün vatandaşlara satmak isteyen kadınlar sosyal medya üzerinden ürünlerini pazarladıkları bir de sayfa açtı. Sosyal medya üzerinden ürünlerini satan kadınlar "Dünün ev kadını bugünün hanım ağası oldu" sloganı ile kadın dayanışmasına dikkat çekti.
Aldıkları eğitimin sadece Halk Eğitim Merkezinde kalmasını istemeyen kadınlar, "12 olarak halk eğitim kursunu tamamladık. Bir ev tuttuk iki odalı burayı atölye çevirdik. Burada ev tekstili üzerine çaydanlık örtüsü, mutfak önlüğü, gelinlik kızlar için yastık, yorgan örtüsü, çarşaf dikerek bunları sosyal medya sayfasından satışa sunduk" dedi.Haber merkezi