Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Camiler ilim, bilgi ve birlik mekânıdır

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail Kaya Camiler, Vatan, millet sevgisinin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvaları olduğunu söyledi.

Gündem 8.10.2021 09:28:00 0
Camiler  ilim, bilgi ve birlik mekânıdır

  Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Osmaniye Ak Parti Milletvekili  İsmail Kaya Camiler, Vatan, millet sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvaları olduğunu söyledi.
Camilerlerin müslüman beldelerin mührü olduğunu ifade eden Milletvekili Kaya “Cennet vatanımızın manevi  tapularıdır.  Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Camiler  ve minarelerimizde okunan salalar, ezanlar bağımsızlığımızın en güzel ilham kaynağıdır” dedi.
Camilerin, İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi göz önünde bulundurulduğunu kaydeden  Osmaniye Ak Parti Milletvekili  İsmail Kaya “İslam’ın ilk yıllarında Hz. Peygamber’in bizzat temellerini attığı Mescid-i Nebî daha sonra İslam beldelerinde kurulan camiler için örnek olmuş, böylece cami ilimle olan kuvvetli bağını sürdürmüştür. Camilerimizin  ana mekânında, toplumun yaygın din eğitimine yönelik hutbe, vaaz, sohbet, cami dersleri, Kur’an eğitimleri icra edilmiştir.
Camilerimiz, İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi göz önünde bulundurulmalı,  camilerin ilim, bilgi ve birlik mekânı olduğuna dikkat çekilmeli,  insanlar caminin manevi ikliminde buluşmaya davet edilmeli,  camiyi dînî, ilmî ve toplumsal yönü ile hayatın merkezine taşımanın önemi üzerinde durulmalı,, böylece camilerimizin tarihte yüklendikleri misyonun tekrar canlandırılmasına katkı sağlanacaktır.
Bu vesile ile “Camilerimiz  ve Din Görevlilerimiz Haftası’nı tebrik ediyor, ahirete irtihal eden din görevlilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum”  ifadelerini kullandı.