Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Çelik “En kısa zamanda vatandaşlarımızın yarasını saracağız

Avrupa Birliği Eski Bakanı ve Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yangın Kontrol Merkezini ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gündem 1.08.2021 18:20:00 0
Çelik “En kısa zamanda vatandaşlarımızın yarasını saracağız

Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü  Ömer Çelik, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri  Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya ile birlikte, yangın kontrol merkezini ziyaret etti.  
Soğutma çalışmaları devam eden yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü  Ömer Çelik, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü  Ömer Çelik incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Osmaniye'mizde yangın, şu andan itibaren kontrol altına alınmış durumda. Şimdi yavaş yavaş soğutma çalışmalarına başlandı. Ayın 28’inde öğleden sonra yangının başlamasıyla yangına müdahale etme arasında geçen süre 5 dakikadır. Orman teşkilatımız yangını birkaç dakika içerisinde tespit etmiş ve anında müdahale etmiştir. Burada kahramanca mücadele verildi. Sayın Valimizin erken ve basiretli bir şekilde aldığı kararlar, milletvekillerimizin sahada gösterdiği gayretler, AFAD’ımızın, Kızılay’ımızın sahada olması bu felakete karşı güçlü bir duruşun ortaya çıkmasını sağladı. Köylerimizde zarar gören evlerimiz var, bunların hepsinin tespiti yapılmıştır.” dedi.
Can kaybı olmamasının teselli olduğunu söyleyen Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Osmaniye’mizdeki tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmamasıdır. Ama Türkiye’nin çeşitli yerlerinde can kayıplarımız var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Orman teşkilatımız şehitler veriyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Burada bütün arkadaşlarımızın tespiti; ilk andan itibaren orman teşkilatımız büyük bir bilgiyle, büyük bir gayretle ve büyük bir fedakarlıkla bu yangına müdahale ettiği yönünde. Onların, insanımızı korumak için, evleri korumak için gösterdikleri gayretleri takdire şayandır. Ben de az önce hem brifingte dinledim, hem de Sayın Valimizden bilgiler aldım. Sosyal medyada, buradaki Açık Hava Müzesinin, tarihi eserlerin yandığına dair haberler çıkmıştı. Bunların da doğru olmadığını müşahede ettik. Yine teşkilatımız, o tarihi alanları da korumak için tedbirleri eş zamanlı olarak almıştır.” diye konuştu.
Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sözlerinin devamında, “Brifingde de gördük ki yangın kısa süre içerisinde büyük bir alana yayılıyor. Ardından ters bir rüzgar çıkıyor ve ters yöne doğru yayılıyor. Kozalaklar 1500 hektar alanın yanacağı kadar büyük bir sıkıntı ortaya çıkarıyor. Kullandıkları teknolojik imkanlar ve bilgi birikimleriyle, orman teşkilatımız güçlü bir mücadeleyle bu yangını kontrol altına almış durumdadır. Valiliğimizin koordinasyonunda bütün kurumlarımız burada. Belediye ekipleri, bütün imkanlarıyla görev başında. AFAD’ımız burada, Kızılay'ımız burada. Orman teşkilatı 7/24 saat esasına göre çalışıyor. Jandarma teşkilatımız, polisimiz her türlü güvenliği sağlamak için sahadalar. Burada büyük bir birlik ve dayanışma içerisinde bu mücadele veriliyor. Burada alınan kararların hızlı bir şekilde alınması ve sahada hızlı bir şekilde uygulanması neticesinde, Allah'a şükürler olsun ki son geldiğimiz nokta itibariyle yangın kontrol altına alınmıştır. Bütün Osmaniye’ye, bütün Cebelibereket’e geçmiş olsun diyorum. Allah beterinden saklasın. Devlet, milletin devletidir. Biraz evvel muhtarımızla konuştum. ’Yapmamız gereken bir şey var mı?’ , ’Bir eksiğiniz var mı?’ diye sordum. Bütün kurumlarımızın destek verdiklerini söylediler, yakından ilgilendiklerini söylediler. Az evvel Sayın Cumhurbaşkanımız açıklamasında burayı da afet bölgesi olarak ilan etti. Bu karardan dolayı biz de kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kararla birlikte buradaki yaraların sarılması noktasında daha hızlı bir mücadele verilecektir. Soğutma çalışmalarının ardından, bölge hemen yeşillendirilmeye başlayacak. Bizler hep beraber vatandaşımızın emrindeyiz. Devletimizin imkanlarıyla en kısa zamanda vatandaşlarımızın yarasını saracağız. Tekrardan geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın” ifadelerini kullandı.
Karatepe Köyünde yangından zarar gören evlerde incelemelerde de bulunan Avrupa Birliği Eski Bakanı ve AK Parti Sözcüsü  Ömer Çelik, ev sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti.  Osmaniye Valiliği