Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Dr. Temel, "Kız çocukları, kendi ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak yetiştirilmelidir"

Osmaniye’ de Kadın Doğum Uzmanı olarak hizmet veren Opr. Dr. Mehmet Temel, Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gündem 11.10.2021 12:00:00 0
Dr. Temel,

Osmaniye’ de Kadın Doğum Uzmanı olarak hizmet veren Opr. Dr. Mehmet Temel, Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajında, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin yanlış bir durum olduğuna değinen Dr. Temel, bütün kız çocuklarının Dünya Kız Çocukları Günü'nü kutladı.
Kız çocuklarının, çocukluklarını tam anlamıyla yaşamaları gerektiğini söyleyen Temel mesajında şu ifadelere yer verdi, "Kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla öne çıkan bu gün, eşitsizliği gidermek için farkındalık yaratma amacı taşımaktadır. Çocuklarımızı seviyor ve gelecekte iyi bireyler olmaları için çalışıyoruz. Kız çocukları eğitimlerine devam etmeli ve kendi ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak yetiştirilmelidir. Kız çocukları eş olmamalı, anne olmamalı, çocuk olmalılar, yalnızca çocuk olup çocukluklarını tam anlamıyla, hür bir şekilde yaşamalılar. Bu özel gün vesilesiyle tüm kız çocuklarımızın Dünya Kız Çocukları Gün'ünü kutluyorum. Hepimiz göreceğiz ki dünyayı kadınlar kurtaracak." Haber Merkezi