Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Düziçi Belediyesi’nden iki isme vefa örneği

Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde şehit polis memuru Barış Göl ve geçen yıl vefat eden 24. Dönem Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun isimleri ilçede bulunan iki bulvara verildi.

Gündem 20.04.2021 09:10:00 0
Düziçi Belediyesi’nden iki isme vefa örneği

Osmaniye’nin Düziçi İlçesinde şehit polis memuru Barış Göl ve geçen yıl vefat eden 24. Dönem Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun isimleri ilçede bulunan iki bulvara verildi.
3.12.2020 tarihinde Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken  aranan şahsı yakalama çalışmaları esnasında çıkan çatışmada  şehit olan Polis Memuru Barış Göl’ün ismi, Eskiden D. Mehmet Kastal olan bulvara Düziçi Belediye Meclisinin oy birliği ile verildi.  Bulvarın isim verme törenine, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Belediye Meclis üyeleri ve Şehit Barış Göl’ün ailesi katıldı.
Tören sırasında konuşma yapan Belediye Başkanı Öner “3 Aralık 2020 tarihinde bir katil tarafından şehit edilen sevgili kardeşimiz Barış Göl’ün şehadet haberini büyük bir acı ile öğrenmiştik. Barış kardeşimiz, Göl ailesinin ikinci şehidiydi. Biz de şehidimizin adının gelecek nesillere aktarılması için bir bulvara onun adını verdik. Göl ailesi birlikte buradayız. Bir kez daha şehidimize rahmet diliyoruz. Mekânı cennet, yattığı yer nur olsun” dedi.
Şehit Göl’ün yakınları ise, Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederek “Bu bulvara şehit evladımız Barış Göl’ün isminin verilmesi bizleri onurlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Barış bizim ikinci şehidimiz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Başkanımızın bu duyarlılığından dolayı da kendisine ayrıca teşekkür ederiz” dediler.
Konuşmaların ardından okunan Fatihalarla “Şehit Polis Barış Göl” Bulvarı yeni adıyla açıldı.
HASAN HÜSEYİN TÜRKOĞLU BULVARI
Merhum 24. Dönem Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun adı ise eski adı Ilıca Bulvarı olan yere verildi. Merhum Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun da evinin bulunduğu bulvarın adı bundan böyle Hasan Hüseyin Türkoğlu Bulvarı olarak değiştirildi.  
Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, belediye meclis üyeleri ve Merhum 24. Dönem Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun ailesinin katıldığı törende Başkan Öner:  “11 Şubat 2020 tarihinde kaybettiğimiz Merhum 24. Dönem Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun adını oy birliği ile bu bulvara verdik. Hasan Hüseyin Türkoğlu benim için çok özel bir isimdi. Hem normal, hem de siyasi yaşamımda bana önderlik etmiş akıl hocalığımı yapmış özel bir isimdi. Memleketimizde yetişen ender isimlerden biriydi. Sayın Türkoğlu, memleket, bayrak ve ezan sevdalısı bir isimdi. Düziçi ve Türkiye aşığı bir isimdi. Memleketimize çok hizmeti oldu. Onun adının sonsuza kadar yaşaması için de bu bulvara adını verdik. Mekânı cennet, yattığı yer nur olsun.” İfadelerini kullandı.Düziçi Belediyesi