Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"Elinle yaktığın ateşi, gözyaşınla söndüremezsin"

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK), Temmuz Ayında yanan ormanlık alanda doğa yürüyüşü düzenledi.

Gündem 11.10.2021 09:37:00 0

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü (ODAK), Temmuz Ayında yanan ormanlık alanda doğa yürüyüşü düzenledi.
Osmaniye Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerininde katılım sağladığı faaliyete, 57 doğasever katıldı.
Osmaniyeli doğacılar tarafından büyük ilgi gören yürüyüşte, doğadaki yabani hayvanlara ise yürüyüşe katılan gönüllüler tarafından yem bırakıldı.  
Yangının zararlarını yerinde görmek istedikleri için bu bölgeye yürüyüş düzenlediklerini söyleyen Kulüp Başkanı Avukat Muhammet Doğan, "Ülkemizde bugüne kadar yaşanan en büyük orman yangınları bu sene yaşandı. İlimiz de bu kötü durumdan nasibini aldı. Milli Park statüsünde olan Aslantaş Milli parkımızın büyük bir alanı bu yangından etkilendi. Kulüp gönüllülerimizle olarak bu yangında gönüllü olarak çalıştık. Bugün ise yanan bu bölgede Doğa yürüyüşü düzenleyip yangının  zararlarını yerinde görüp hissettik. Yangın olan bölgede uçan bir kuş bile göremedik. Yürüdüğümüz alanda kıyafetlerimiz kirlendi. Ağaçlık alanda yürümeye başladığımızda ise yeşilin nasılda doğaya serinlik, oksijen kattığını hissederek yürüdük. Ormanımızın kıymetini yok olmadan bilmek için elinle yaktığın ateşi gözyaşınla söndüremezsin sloganıyla  bugün doğamızın yok olan tarafı ve yaşamak için direnen yanıyla birlikteydik. Ayrıca oradaki yaban hayatı için Osmaniye Doga Koruma ve Milli Parklar Şube  Müdürlüğü tarafından verilen hayvan yemlerini doğaya bıraktık. İlimizin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmayı amaç edinmiş Kulübümüz bugün bu farklı etkinliğimizde Doğa olmazsa insanında varlığının hiç birşey ifade etmeyeceğini görmüş ve yaşamış olduk."diye konuştu. ODAK