Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Fıstık ezmesi protein deposu

Türkiye’nin ekimi, işleme ve pazarlamasının yüzde 95’inin yapıldığı Osmaniye’de yer fıstığı üretilen fıstık ezmesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Gündem 29.11.2021 09:12:00 0
Fıstık ezmesi protein deposu

Türkiye’nin ekimi, işleme ve pazarlamasının yüzde 95’inin yapıldığı Osmaniye’de yer fıstığı üretilen fıstık ezmesinin faydaları saymakla bitmiyor.  
 Kahvaltı, spor öncesi, ara öğün ya da akşam yemeği başta olmak üzere her öğün tüketilebilen Osmaniye Fıstığından yapılan ezmesini  uzmanlar tarafından kalp dostu olarak  tanımlanıyor.
 Sağlıklı yağ ve protein deposu olan Osmaniye fıstıklı ezme  zengin Potasyum İçeren  yüksek enerji deposudur olan fıstık ezmesi yüksek lif içerdiği içim kilo vermeye yardımcı olduğu ifade ediliyor.
Osmaniye yer fıstığından yapılan fıstık ezmesinin faydalarını sizler için derledik. Osmaniye fıstığının ürün çeşitliliği içinde yer alan alan fıstık ezmesinin faydaları.
KALBİNİZİN DOSTUDUR
      Fıstık ezmesi yüksek oranda doymamış yağlara sahiptir. Kalbe iyi gelen sağlıklı yağlar içerir ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltır.
SAĞLIKLI YAĞ DEPOSUDUR
      Yiyecekleri “sağlıklı yağ” diye sınıflandırabileceğimiz birçok sağlıklı yağ deposu besin var, fıstık ezmesi de bunlardan biri. Zeytinyağı, avokado, peynir, bütün yumurtalar ve yer fıstığı yüksek oranda doymamış yağ içerir. Vücudun ihtiyacı olan bu yağdır. Doymamış yağ sağlıklıdır, doymuş yağlar ise sağlıklı değil, vücut için zararlıdır.
PROTEİN DEPOSUDUR
      Fıstık ezmesi protein deposudur, kas yapımına ve onarımına yardımcı olur. Protein açısından o kadar yüksektir ki, düzenli olarak egzersiz yapanlar için beslenme listelerinin başındadır.
ZENGİN POTASYUM İÇERİR
      Enerji deposu olan fıstık ezmesi, çok sayıda vitamin ve mineraller barındırır. İçerisinde B6 vitamini ve bol miktarda potasyum bulunur. Fıstık ezmesi, sağlık açısından faydaları bulunan kalsiyum, sodyum ve demir gibi minerallere de sahiptir.
YÜKSEK ENERJİ DEPOSUDUR
      Yüksek miktarda protein ve yağ kaynağı olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda yüksek miktarda kalori de içerir fakat bu kaloriler enerji verir.
YÜKSEK LİF İÇERİR
      Vücutta yeterince lif bulunması, her şeyin optimum verimlilikle çalışması için gereklidir. Fıstık ezmesi sadece bir çorba kaşığı bir gram lif sağlar. Diğer öğünlerden kazandıklarını desteklemek için fıstık ezmesinden 2 ila 3 gram lif tüketilmesi önerilir.
KİLO VERMEYE YARDIMCIDIR
      Vücutta uzun süre tokluk hissi sağlayan fıstık ezmesi, tatlı veya şekerli yiyecek krizlerini önleyen lif ve proteine sahiptir. Öğünler arasındaki süreyi uzatır ve uzun süre kendinizi dinç hissetmenizi sağlar.