Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Halter Şampiyonası 559 sporcu katıldı

Osmaniye’de okullar arası Gençler Türkiye Halter Şampiyonası gerçekleştirildi.

Spor 11.02.2022 19:10:00 0
Halter Şampiyonası  559 sporcu katıldı

Osmaniye’de  okullar arası Gençler Türkiye Halter Şampiyonası gerçekleştirildi.
Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Gençler Türkiye Halter Şampiyonası açılış töreni Tosyalı Spor Salonunda yapıldı. 
11-13 Şubat tarihleri arasında yapılan şampiyonanın açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, siyasi parti temsilcileri, Türkiye’nin çeşitli illerinden ilimize gelen sporcular, antrenörler ve hakemler katıldı.
 Seremoni geçişi ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 Töreninin devamında Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu açılış konuşmasını yaptı. 
İl Müdürü Loğoğlu, İlimizin farklı branş ve kategorilerde birçok grup ve Türkiye müsabakasına ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “İlk kez halter branşında düzenleyeceğimiz bu müsabakalar ile erkeklerde 39, bayanlarda 30 ilimizin yarışacağı sporcularımızı misafir etmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İlimizde ağırladığımız her bir idareci, antrenör ve gencimizi ilgili branşın yanı sıra Osmaniye’mizin de tanıtımına katkı sağlayan gönüllü tanıtım elçileri olarak görüyoruz.”diye konuştu. İl Müdürü Loğoğlu başta halter branşı olmak üzere tüm branşlarda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 
Törende konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ise Müsabakanın Osmaniye’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu organizasyonu gerçekleştirirken, Türkiye Şampiyonalarında ve bütün önemli müsabakalarda nasıl bir organizasyon gerçekleştiriyorsak, bundan sonra bütün müsabakalarımızda ufağından büyüğüne ayrım yapmadan her bir müsabaka aynı ciddiyette ve aynı güzellikte olacak. Önemli olan Türk sporunun kazanması, gençlerimizin sağlıklı, güzel bir ortamda müsabaka yapabilmeleri için ve her şeyden de önemlisi güçlü Türkiye güçlü Türk halteri için. Herkese başarılar.”dedi.  
Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise yaptığı konuşmada, “30 ilimizden kızlarımız, 39 ilimizden erkeklerimiz olmak üzere toplamda 559 sporcumuzun yarışacağı Müsabakada, Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mize teşrif ettikleri için tüm sporcularımıza, antrenörlerimize ve hakemlerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Osmaniye’mizin sizlere en güzel ev sahipliğini yapacağına inanıyorum.”diye konuştu.  Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, tüm sporcularımıza başarılar dileyerek sözlerine son verdi.
Son olarak konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, böyle güzel bir organizasyona Şehitler Diyarı Osmaniye'mizde ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek “İlimize gelen sporcularımızın ilimizden mutlu ve güzel duygularla ayrılacaklarına inanıyorum. Sporcularımızın güzel anlar yaşayacakları, güzel başarılar elde edecekleri bir müsabaka olmasını diliyorum. Bu organizasyonun Osmaniye’mizin tanıtılmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu anlamda Türkiye Halter Federasyonuna çok teşekkür ediyorum. Son zamanlarda Olimpiyatlarda çok önemli başarılar elde ediyoruz. Bu başarıların elde edilmesinde Devletimizin altyapı çalışmalarının önemli bir etkisi var. Sporda dünyadaki başarımızın artacağına yürekten inanıyorum. İlimizde de spor tesisleri gelişmekte ve inşallah gelecekte daha da iyi olacak. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.”dedi.
Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi yapıldı. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu ve Spor Şube Müdürü Ahmet Ocakoğlu’na plaket takdim etti.
Açılış töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.   Osmaniye Valiliği