Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hastane inşaatı hızla devam ediyor

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 600 yataklı (800 yatak kapasiteli) Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Gündem 8.10.2021 09:24:00 0
Hastane inşaatı hızla devam ediyor

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 600 yataklı (800 yatak kapasiteli) Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.
 Vali Yılmaz’ın incelemelerinde İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz da yer aldı. Vali Yılmaz, yapılan çalışmalar hakkında Şantiye Şefi Ünal Berat Baylan’dan bilgi aldı.
Şantiye Şefi Ünal Berat Baylan verdiği bilgilerde; toplam kapalı alanı 180.000 m² olan Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatının % 76 seviyesinde tamamlandığını ifade ederek, Hastanenin A Bloğunda 822, B Bloğunda 972, C bloğunda 700, Teknik merkez binada ise 22 mahalin yer aldığını söyledi. İnşaatın 2022 yılının Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını belirten Baylan, 24 adet ameliyathane,  232 Hasta Polikliniği 2 Adet Anjiyo Salonu, Yanık Hasta Servisi,  Kemoterapi Servisi, Palyatif Servisi, SDL (Doğum) Servisi, 12 tek kişilik SDL (Doğum) Odası, Mahkûm Koğuş, Diyaliz Salonu, Fizik Tedavi Birimi, Tam Donanımlı Radyoloji Ünitesinin bulunduğunu ifade ederek, ayrıca 612 Araç kapasiteli kapalı, 667 araç kapasiteli açık otopark olmak üzere toplam 1279 araç kapasiteli otopark mevcut olduğunu söyledi.
Ünal Berat Baylan, sözlerin sonunda Hastanenin 541 adet deprem izolatörü ile depreme son derece dayanıklı olarak inşa edildiğini söyledi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 600 yataklı (800 yatak kapasiteli) Osmaniye Devlet Hastanesi inşaatının hızla devam ettiğini ifade ederek, “Hastane inşaatımız devam ediyor, inşallah 2022 yılının Mayıs ayında teslim alacağız, ama gayretimiz daha önce teslim almak. Hastanemiz tamamlanıp faaliyet geçtiğinde, Osmaniye’mizin sağlık altyapı hizmetleri anlamında çok önemli bir yatırım tamamlanmış olacak ve sağlık hizmetlerinin Osmaniyeli hemşerilerimize sunulmasında çok büyük bir hizmet ve fayda sağlayacaktır. Hastanemiz hizmet vermeye başladığında sağlık hizmet kalitesi artmış olacak ve Osmaniye’mizde sağlık hizmetlerinin sunumunda çok daha iyi bir noktaya gelmiş olacağız. İlimize bu yatırımın kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimize, Devletimize şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlanıp hizmete girmesi için gayret gösteriyoruz.”diye konuştu.
Sözlerinin sonunda korona virüsle mücadelede sağlık teşkilatımızın çok büyük gayret gösterdiğini ve vatandaşlarımızın da mücadeleye katkı sağladığını ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “İnanıyorum ki Hastanemiz hizmete girdiğinde bu mücadelenin etkinliği daha da artacaktır.” dedi. Osmaniye Valiliği