Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İkinci emre kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Osmaniye’de ormanlık alanlara girişin ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirildi.

Gündem 3.08.2021 13:06:00 0
İkinci emre kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Osmaniye’de ormanlık alanlara girişin ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirildi.

Osmaniye Valiliğinden yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve milli serveti ormanların yangınlardan korunması için bir dizi karar alındığı bildirildi.

Son günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere er verildi:
“Son günlerde ülkemiz genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik hava şartlarının oluşması beklendiğinden (yüksek sıcaklık, aşırı rüzgâr, düşük nem) özelikle yaz mevsimi ve tatil sezonu olması sebebiyle vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde mangal, semaver veya ocak ile anız ve benzeri bitki örtüsü yaktıkları, bu durumda hava sıcaklığının yüksekliği ve kuru ot/çalılık miktarının artmasına bağlı olarak, yangınların, dikkatsizlik ve tedbirsizlik, cam kırıkları yıldırım düşmesi, elektrik tellerinin kopması, elektrik kaçağı ve diğer nedenlerden kaynaklandığı, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yangınların artış gösterdiği tespit edilmiştir.
İlimiz sınırları içerisinde son günlerde büyük çapta orman yangınları meydana geldiği görülmüştür. Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal/semaver/ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar (Orman İdaresinden İhaleli/Tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman idaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç) yasaklanmıştır”
Açıklamada, ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve milli servetimiz olan ormanların yangınlardan korunması için gerek hassasiyetin gösterilmesi belirtilirken ormanlık alanlara giriş yapanlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi gereğince "Emre Aykırı Davranış" tan idari işlem uygulanacağı hatırlatıldı. Osmaniye Valiliği