Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İnsan sağlığını tehdit eden sahte kırtasiye malzemelerine dikkat

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden dolayı yaklaşık 2 yıldır kapalı kalan okullar 6 Eylül’de açılacak.

Gündem 28.08.2021 17:40:00 0
İnsan sağlığını tehdit eden sahte kırtasiye malzemelerine dikkat

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden dolayı yaklaşık 2 yıldır kapalı kalan okullar 6 Eylül’de açılacak.
Okulların açılmasıyla birlikte servisçisinden giyimcisine, ayakkabıcısından kantincisine kadar birçok sektör yeniden hareketlenmeye başlarken, uzun zaman sonra okula gidecek olmanın heyecanı içerisinde olan öğrenciler de yavaş yavaş aileleriyle birlikte kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak üzere kırtasiyecilerin yolunu tutmaya başladı.
Okulların açılmasına az bir süre kala vatandaşların kırtasiye alışverişine başladığını söyleyen Boğaziçi Kırtiyesi İşletmecisi Akif Özdil, insan sağlığını tehdit eden sahte kırtasiye malzemelerine karşı vatandaşları uyardı.
Özellikle vatandaşların barkodsuz ürün almamaları gerektiğine vurgu yapan Özdil, “Barkodsuz ürün kesinlikle merdiven altı, kanserojen içeren malzemelerdir” dedi.
Bu kapsamda işlerindeki hareketliliğe dikkat çeken kırtasiyeci Akif Özdil, vatandaşları merdiven altı üretilen sağlıksız ürünlere karşı uyardı.
Kırtasiye malzemesinin sahte olup olmadığını anlamak için ise ürün barkodunun kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yapan Özdil, Barkodsuz ürünün merdiven altı olduğunu ve kanserojen içerdiğini ifade etti.
Ayrıca zincir marketlerin de kırtasiye ürünleri satmasını değerlendiren Özdil, “Kesinlikle biz marketlerden almayın demiyoruz ama kırtasiyeciyi zamanında desteklemeli” diye konuştu.
 “VELİLERİ UYARIYORUZ”
Boğaziçi Kırtiyesi İşletmecisi Akif Özdil, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yoğunluklar yavaş yavaş başladı. Özel okullarımız şu anda açıldı. 1 haftadır eğitme başladılar ama henüz devlet okulları açılmadığından çok bir yoğunluğumuz yok. 1 Eylül’den sonra yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Bizim kırtasiyeciler olarak velilerden uyarımız; bir an önce yoğunluk olmadan pandemiden dolayı sakinken gelip alışverişlerini rahatça yapmalarını tavsiye ediyoruz. Şu anda tamamen hem koronavirüsten dolayı hem de kanserojen maddelerden dolayı kesinlikle sağlığa zararlı olan hiçbir şeyi biz mağazamızda bulundurmuyoruz. Velilere de şunu öneriyoruz: Bazı yerlerde merdiven altı imalatlar var, çocuklarımızın sağlığını düşündüğümüz için onları kesinlikle almayın, kesinlikle sağlıkla ilgili problemleri vardır. Onun için kırtasiyecilerden özellikle kırtasiye kırtasiyeciden alınır sloganımızla kırtasiyecilerimize hem destek çıkıp hem de kırtasiyeden sağlıklı, kanserojen olmayan, koronavirüs hastalığı yaşanmayacak şekilde ürünlerini tercih edebilirler.
 “ÜRÜNLERİ GEÇEN YILKİ FİYATLARLA HALKIMIZA SUNUYORUZ”
Her ürünün arkasında C kodları vardır, TSE belgeleri vardır. Zaten o ürünün barkodunu arama motorundan arattıklarında tüm belgeleri, detayları çıkar. Vatandaşlarımıza barkodsuz ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz. Zaten o barkodsuz kesinlikle ürün merdiven altı, kansorejen içeren malzemelerdir. Fiyatlarda bir geçişimiz var ama biz bu geçişi yansıtmadık. Çünkü malum ekonomik krizdeyiz, insanlar zaten zor geçiniyorlar. Onun için aslında yüzde 30 yüzde, 40 bir fiyat geçişleri var ama biz kesinlikle uygulamadık. Çünkü 2 yıldır hiçbir şekilde okul alışverişi olmadığından dolayı ürünleri geçen yılki fiyatlarla halkımıza sunuyoruz.
 “KIRTASİYECİDEN ALDIKLARINDA KALİTELİ MALZEME ALIRLAR”
 Zincir marketlerle kırtasiye ürünleri satılıyor. Zincir Marketler şu anda bizim ciddi rakibimiz ama kesinlikle biz marketlerden almayın demiyoruz ama kırtasiyeciyi zamanında desteklemeli yerel esnafımızı desteklemeli. Kırtasiyecide gerçekten kaliteli ürün alır ama markette atıyorum bir çantayı veya defteri bir ayda deforme olabilir. Çünkü ucuz satıyordur ama kalitesi hiç yoktur. Ama kırtasiyeciden aldıklarında kaliteli malzeme alırlar. 1 yıl boyunca çocuk onun üzerinde eğitim çalışacak, sağlığını teslim edecek. Bence başarılı olması için kesinlikle çocuğun bir kırtasiyeciye gelip kırtasiye alışverişini kendisinin yapması lazım.”