Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı asla sokakta bırakmayacağız”

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında , Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Gündem 20.01.2021 16:41:00 0
“Kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı asla sokakta bırakmayacağız”

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında , Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün  “Bağımlılıklarla Mücadele Sosyal ve Ekonomik Yaşamı Destekleme Projesi” Sosyolog Esra Yiğit’in yaptığı sunumla tanıtıldı.

Projeyle ilgili detayları aktaran Yiğit, kadınlara özel hizmet verilmesi planlanan Arınma Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olacağını dile getirdi.
Yapılan sunumun ardından kürsüye gelen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, projeye gayet heyecanlı ve gayretli başladıklarını ifade ederek en iyi şekilde sonuca ulaşmak istediklerini söyledi. Vali Yılmaz; “Bu proje Türkiye’de ilk olacak, ülkemizin 81 vilayetinden madde bağımlılığından kurtulamayan kadınların bu merkezde bağımlılıklarından kurtulacağına inanıyorum. Hep beraber bu projeyi gerçekleştirirsek, başta Osmaniye olmak üzere ülkemizin her yanından madde bağımlılarına yardımcı olacağız. Bu projeyi heyecanla, gayretle yürüten bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Bağımlılıkla mücadelenin geleceği korumak için çok önemli olduğunun altını çizen Vali Yılmaz; “Asıl mücadelemizi, gençlerimiz bağımlı olmadan eğitim yoluyla vermemiz gerekiyor, çocuklarımızı bağımlılık yapan maddeden uzak tutmamız gerekiyor. Bunu önlemek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.”dedi.
Konuşmasının devamında havaların soğumasıyla beraber sokakta hiçbir vatandaşın kalmasına razı olmayacaklarını söyleyen Vali Yılmaz; “Kimsesiz ve kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızı asla sokakta bırakmayacağız. Sokakta kalan vatandaşlarımız  için 112, 156 ve 155 numaraları arandığında,  onlara barınma yeri sağlayacağız. Kimsenin sokakta kalmasına razı olamayız. Kimseyi çaresiz bırakmayız, Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanındadır.” ifadelerini kullandı.  

Osmaniye Valiliği