Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ODAK üyesi sağlıkçılar, kaybettikleri meslektaşları için tırmandı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekibi personeli 3054 rakımlı Berit Dağına tırmanış yaptı.

Gündem 9.02.2021 11:00:00 0
ODAK üyesi sağlıkçılar, kaybettikleri meslektaşları için tırmandı

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekibi personeli 3054 rakımlı Berit Dağına tırmanış yaptı. Kovid-19 salgınıyla mücadelede hayatını kaybeden sağlıkçılar anısına gerçekleşen tırmanışta Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekibinde görevli sağlık memuru ve aynı zamanda Osmaniye Dağcılık ve İhtisas Kulübü(ODAK) üyesi Ali Rıza Işık, Eğitimci, Dağcı Rehber Halil İbrahim Algan ve yine Osmaniye Dağcılık ve İhtisas Kulübü (ODAK) üyesi Yalçın Yazar  yer aldı.
Kahramanmaraş ilinin en yüksek ikinci zirvesi olan Berit Dağına kış tırmanışı yapan sağlık personeli, gece saat 04:00’te başladı. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına bu tırmanışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sağlık Memuru ve Osmaniye Dağcılık ve İhtisas Kulübü(ODAK) üyesi Ali Rıza Işık, geleneksel olarak gerçekleştirilen XI. Berit Dağı tırmanışında bir ilke imza atarak buz rotalarından ve oldukça riskli bölgelerden geçerek zirveye ulaşıldığını söyledi. 
Işık; “Zirve tırmanışı çok zorlu bir süreç olarak gerçekleşti, 250 m civarında buz kütlesi üzerinden geçiş yapılarak tırmanış esnasında ise  güvenlik önlemleri alınarak çığ ve diğer etmenlerden oluşacak riskleri göz önünde bulundurarak ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirdik. Kontrollü geçişlerin yapıldığı tırmanışta ise kar kalınlığını 1 m ile 3 m arasında değişti. Koronavirüs Pandemisi sürecinde sağlık çalışanları olarak çok yorulduk, yıprandık ve eksildik. Bu zorlu süreci en iyi anlatan Berit Dağı (3054) Zirve tırmanışını gerçekleştirerek tüm sağlık çalışanlarına adıyoruz.” Dedi
Gösterdikleri emek ve verdikleri destekten dolayı Sağlık Memuru ve aynı zamanda Osmaniye Dağcılık ve İhtisas Kulübü(ODAK) üyesi Ali Rıza Işık, Eğitimci, Dağcı Rehber Halil İbrahim Alğan ve yine Osmaniye Dağcılık ve İhtisas Kulübü (ODAK) üyesi Yalçın Yazar'a teşekkür eden Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, tüm vatandaşları salgın kurallarına uyarak sağlık çalışanlarına destek olmaya davet etti.