Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Öğretmenler not vermeye zorlanıyor

Türk Eğitim-Sen Kadirli İlçe Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkan Yardımcısı Halim Hallaç öğrencilerin geleceğini etkileyecek performans notlarının veriliş çelişkisi, adaletsizliği de beraberinde getirdiğini söyledi

Gündem 11.01.2021 16:27:00 0
Öğretmenler not vermeye zorlanıyor

Türk Eğitim-Sen Kadirli İlçe Başkanı ve Türk Eğitim-Sen  Osmaniye Şube Başkan Yardımcısı  Halim Hallaç  öğrencilerin  geleceğini etkileyecek performans notlarının veriliş çelişkisi, adaletsizliği de beraberinde getirdiğini söyledi.

Başkan Hallaç Eğitim öğretimin ilk yarısının bitişine kısa bir süre kala  sistemi içindeki belirsizlikler had safhaya ulaştığını kaydetti.

Türk Eğitim-Sen Kadirli İlçe Başkanı Halim Hallaç  “Öğrencilerimizin geleceğini etkileyecek performans notlarının veriliş çelişkisi, adaletsizliği de beraberinde getiriyor. Uzaktan eğitime ulaşma imkanı olmayan köy çocukları,ilçe de tableti,İnternet imkanı olmayan ve bu sebeple canlı derslere katılamayan çocuklara, öğretmenler not vermeye zorlanmaktadir. Canlı dersle bile yapılacak  ölçme ve değerlendirmenin çokta sağlıklı olacağı tartışma konusu iken hiç canlı derse girmemiş veya girememiş bir öğrenciye not vermek ilerde büyük sorunları beraberinde getirecektir.. 8.ve 12. sınıf öğrencilerinin bir üst eğitim yaşamını verilen bu notlar belirleyecek.  Ya çocuklarımız batmış olacak, ya da kaderi ile baş başa bırakılmış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı durumun vehametini görmeli,deneme yanılma uygulamalarından bir an önce vaz geçmelidir. Var olan ölçme değerlendirme sistemi baştan aşağı hatalarla doludur. Kaybeden ülkenin geleceği olan çocuklarımızdır. Telafi eğitimin yol haritası da bir an önce ilan edilmelidir” şeklinde konuştu.  

Tes Kadirli