Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

OKÜ ENERMER, ‘Enerji Verimliliği’ konu başlıklı ihaleyi kazandı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER), ‘Enerji Verimliliği’ konu başlıklı eğitim ihalesini kazandı.

Gündem 4.08.2021 12:09:00 0
OKÜ ENERMER, ‘Enerji Verimliliği’ konu başlıklı ihaleyi kazandı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER), ‘Enerji Verimliliği’ konu başlıklı eğitim ihalesini kazandı.

Adana Sanayi Odası’nın (ADASO), üye işyerlerinde çalışanların dijital platformda eğitimleri amacıyla düzenlenen , 'Enerji Verimliliği' konu başlıklı, eğitim ihalesin sonuçlanmasının ardından düzenlenen imza törenine, ENERMER adına Merkez Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan ve ADASO adına Genel Sekreter Bora Kocaman katıldı.
İhale süreci hakkında bilgi veren OKÜ ENERMER Müdürü Hürdoğan şunları söyledi, “ADASO tarafından Adana sanayisinin önde gelen 6 sektöründe (Metal, Makine, Tekstil, Kimya, Gıda, Plastik Sektörleri) çalışan kişilerin dijital platformda eğitimleri amacıyla belirlenen 10 ana başlıktan biri olan Enerji Verimliliği konu başlığında açmış olduğu eğitim dokümanı oluşturulması ihalesini OKÜ ENERMER olarak kazanmış bulunuyoruz.  Farklı birçok firma ve isteklinin katılımıyla gerçekleştirilen ihaleye katılan tek kamu kurumu olarak OKÜ ENERMER’in ihaleyi almış olmasının sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Enerji verimliliği ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından almış olduğumuz yetki ile elde ettiğimiz tecrübenin özellikle bölgedeki sanayi işletmelerine bu şekilde aktarılabilecek olması bizleri mutlu ediyor. İhale kapsamında imalat sanayinde görev yapan yöneticiler, beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışanlara, ayrıca imalat sanayinde istihdama katılmak isteyen adaylara yönelik hazırlanan eğitim dokümanları, işletmelere enerjinin verimli kullanılabilmesi ve tasarruf bilincinin kazandırılabilmesini sağlayabilecektir. Bu ihale ile ADASO ile ilerleyen süreçte gerçekleştirilebilecek ortak iş birlikleri için önemli bir adım atmış oluyoruz. İhalenin her iki kuruma da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kurum olarak genelde ihale düzenleyen taraf iken, OKÜ ENERMER olarak bu kez ihaleye katılan bir başka ifade ile masanın diğer tarafında yer alan taraf olmak ve ihaleyi kazanmak üniversitemiz için önemli bir ilk olmuştur. Üniversitemizin gelişmesi, kalkınması ve tanınırlığının artırılması için OKÜ ENERMER olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. OKÜ