Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Önderspor öncülüğündeki turnuva ilgi gördü

Osmaniye’nin köklü takımlarından Önderspor’un Sahası Hasan Bey Spor Tesislerinde gerçekleştirilen çocukfutbol turnuvası görkemli geçti.

Spor 25.07.2023 18:56:00 0
Önderspor öncülüğündeki turnuva ilgi gördü

Osmaniye’nin köklü takımlarından Önderspor’un Sahası Hasan Bey Spor Tesislerinde gerçekleştirilen çocukfutbol turnuvası görkemli geçti. 
Bir zamanlar Önderspor’un futbolcusu, kaptanı, antrenörü ve Efsane Başkanı olan Hasan Bölük adına düzenlenen “Hasan Bey Junior Cop (Gençler Kupası) Futbol Turnuvası” çevre illerden ve ilçelerden gelen çocukların ve ailelerin katılımlarıyla adeta futbol panayırına dönüştü. 
Lider Spor Akademisi, Adana Demirspor Futbol Okulu ve Önderspor işbirliğiyle düzenlenen turnuvada misafir takımların hocaları, futbolcuları ve aileleriyle yakından ilgilenen Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, kulüplere başarılar diledi. 
Bu anlamlı ziyaretle ayrı bir moral bulan 8-13 yaş grubu çocuklar arasında düzenlenen Gençler Kupası Futbol Turnuvasına Osmaniye Adana Demirspor Futbol Okulu ev sahipliği yaptı, misafir takımlara Adana Kebabı ve Yörük Ayranı ikram etti. Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Aksaray ve Niğde illerinden toplamda 8 takımın yarıştığı turnuvaya; Altınordu Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Aksaray Altay Spor Okulu, Aksaray Belediye Spor, Kahramanmaraş Helete Spor Kulübü, Kahramanmaraş Adana Demirspor Futbol Okulu, Osmaniye Düziçi Adana Demirspor Futbol Okulu, Kozan Adana Demirspor Futbol Okulu katıldı. 
Hasan Bölük Bey Gençlere Rol Model 
Önderspor’un Antrenörü ve Turnuvanın Koordinatörü Oğuz Dinler, Osmaniye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye genelinde Kapadokya, Antalya gibi tesisi olan bazı bölgelerde yapılan futbol okulları arası turnuvanın bir benzerini de biz gerçekleştirdik. Osmaniye’de futbolun gelişmesine katkıda bulunmak ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup sosyalleştirmek amacıyla düzenlediğimiz turnuvaya Hasan Bölük Başkanımızın adını vererek, çocuklarımıza ve gençlerimize örnek teşkil etmesini, rol model olmasınıistedik. Medya patronluğu yanında,kendi adıyla yapılan Hasan Bey Spor Tesislerinde, adını Haberde ÖNDER Gazetesi’nden alan Önderspor’umuzu zirveye taşıyan ve BAL Ligine kadar yükselten Büyük Başkanımız Hasan Beyin bize emaneti olan Şampiyon Önderspor’u yaşatmaya devam edeceğiz. Başkanımız Ali Keskin de uygun görürlerse tesisimizi hem Kulübümüz Önderspor için hem de Osmaniye futbolu için faydalı olacak bir kamp tesisi haline getirmek istiyoruz. Adana Demirspor Futbol Okulu olarak,aynı zamanda Önderspor’a da futbolcu yetiştiren bir altyapı konumunda faaliyet gösteriyoruz. Amacımız; katılmayı hak ettiğimiz BAL Liginde kalıcı olmak ve Osmaniye futboluna sporcu kazandırmaktır. İlkini gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirmek istediğimiz turnuvanınaltyapı anlamında futbolcu taraması yapmamız ve çocuklarımızın kendi akranları arasındaki iletişimi geliştirmemiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Turnuva Bir Ahde Vefa Örneği
Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar da, Organize Sanayi Bölgesi’nde Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirdikleri ve OsmaniyesporFK’nin yeni sezon hazırlığının görüşüldüğü toplantıdan geldiğini belirterek, “Yıllarca ihmal edilen ve bir türlü gerçekleştirilemeyen altyapıya önem vermemiz gerektiğini konuştuğumuz toplantıdan sonra Önderspor’un öncülüğünde ve Hasan Bey Spor Tesislerinde bu altyapı etkinliğini görmem beni çok mutlu etti. Biz de tesisin bakımı ve onarımı için elimizden gelen desteği vereceğiz. Turnuvaya, futbol sevdalısı Hasan Beyin adının verilmesini bir ahde vefa örneği olarak değerlendiriyorum.Sahayı etkinliğin hizmetine açan Ali Keskin Başkanımıza teşekkür ediyorum. Antrenörümüz Oğuz Dinler’ive yardımcıları Erkut Çabucak, Ahmet Onur Yakar, Mustafa Tanyıldız, Buse Loğoğlu, Mustafa Samur, İrem Soylu ve Hakem Can Kıroğlu hocalarımızı tebrik ediyorum. Sahada ter döken minik yavrularımıza futbol hayatlarında başarılar diliyorum. Uzak illerden ve ilçelerden gelerek çocuklarını hayata hazırlamanın sorumluluğunu taşıyan, bu sıcağın altında maçları zevkle izleyen anne ve babaları yürekten kutluyorum. Çocuklarımızın sporun ruhuna uygun şekilde yetişmeleri için emeklerini esirgemeyen ve takımlarını turnuvaya getiren Kozan Adana Demirspor Antrenörü Azmi Yılmaz’a, Osmaniye Düziçi Adana Demirspor Antrenörü Doğukan Uz’a, Kahramanmaraş takımlarının başında gelen Mehmet Gürler’e, Aksaray kulüplerini getiren Antrenör Cüneyt Kaygısız’a ve Niğde Anadolu Futbol Kulübü Antrenörü Semih Koç’a teşekkür ediyorum” dedi.
Çocuklana Madalya, Kaptanlara Kupa
Ailelerin heyecanla izlediği, çocukların da tatlı bir telaşla top koşturdukları Hasan Bey Junior Cop Futbol Turnuvasında; 2010-2011 Yaş Grubunda; Kahramanmaraş Helete Spor Kulübü birinci, Kozan Adana Demirspor ikinci, Osmaniye Adana Demirspor üçüncü oldu. 2012-2013 Yaş Grubunda ise; Kozan Adana Demirspor birinci, Altınordu Niğde Anadolu FK ikinci, Düziçi Adana Demirspor üçüncü olurken, 2014-2015 Yaş Grubunda da; birinciliği Kozan Adana Demirspor, ikinciliği Osmaniye Demirspor, üçüncülüğü de Aksaray Altay Futbol Okulu kazandı. Turnuvaya katılma cesareti gösteren ve yeteneklerini sergileyen çocukların her birine “Hasan Bey Junior Cup 2023 Madalyası” takan, Katılım Belgesi verenve dereceye giren takımların kaptanlarına kupalarını takdim eden Turnuvanın Organizatörü Oğuz Dinler, “Türk Futbolunun geleceğini şekillendirecek çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Turnuvamızı teşrifleriyle onurlandıran spor müdürümüze, emeklerinden dolayı antrenörlerimize, etkinliğimizi renklendiren ailelerimize, Turnuvamıza ve Futbol Okulumuza destek veren genç işadamı Ömer Tanyıldız’a teşekkür ediyorum. Etkinliklerimize sayfalarında yer veren ve turnuvamızı izleyerek habere dönüştüren Haberde ÖNDER Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aksoy aracılığıyla, önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getirmeyi hedeflediğimiz turnuvamızın Ad Sahibi Başkanımız Hasan Bölük Beye şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Haber Merkezi