Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Osmaniye Basını ve Rektör, basın toplantısında bir araya geldi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Prof. Dr. Uzun, bu toplantıların periyodik olarak gerçekleşeceğini aktardı.

Gündem 25.03.2021 15:39:00 0
Osmaniye Basını ve Rektör, basın toplantısında bir araya geldi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Prof. Dr. Uzun, bu toplantıların periyodik olarak gerçekleşeceğini aktardı. 
OKÜ Kampüs içinde yer alan Lezzet Vadisinde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına katılan Osmaniye’de faaliyet gösteren Basın meslek kuruluşları ve ajans temsilcileri, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp tarafından karşılandı. Kovid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen kahvaltıdan sonra söz alan Rektör Uzun, bu görevi kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin bir şehir üniversitesi olduğunu vurgulayan Uzun, kampüsün şehrin içinde olması nedeniyle Üniversite’nin şehrin bir parçası olduğunu söyledi. Üniversite’nin potansiyelinin farkında olduklarını ve bu potansiyeli daha da geliştirerek Türkiye’nin ilk 10 Üniversitesi arasına girmek için çalışacaklarını aktaran Prof. Dr. Uzun, Akademik gelişmelerin yanı sıra şehrin de Üniversiteye katkı yapması gerektiğini söyledi. 
Enerjiyle alakalı projeleri ön plana koyacaklarını belirten Rektör Uzun, ülkemizin de içinde bulunduğu bölge itibarıyla devletin enerji politikalarına yardımcı olacak şekilde projeler geliştireceklerini aktardı. OKÜ’nün bilimsel karnesini de değerlendiren Rektör, istediğimiz noktada değiliz ifadelerini kullandı. Uzun; “Türkiye’de ilk on sıralamasında yer alan Üniversiteleri ayrı tuttuğumuz zaman tüm üniversitelerin ortalamaları birbirine yakın durumda. Bizim amacımız, kendi düzeyimizi ilk ona nasıl yaklaştırabiliriz. Bunu yapabilmenin bir yolu akademik yayınlardır. Bunu başarabilecek kaliteli bir ekibe sahibiz.” Dedi. 
Kovid-19 salgının tüm dünyadaki Üniversitelerin yapısını değiştirdiğini belirten Rektör Uzun, uzaktan eğitim sürecinin salgın bitse bile ağırlığını koruyacağını düşündüğünü belirtti. Çevrimiçi eğitim olarak bilinen uzaktan eğitimin yapıldığını fakat Kovid-19 salgını nedeniyle artık bu eğitimin kitlesel olarak yapılmaya başlandığını dile getiren Uzun, OKÜ’nün dijital üniversiteler kategorisinde yer alan bir kurum olduğunu söyledi. Toplantıya katılım gösterdikleri için basın mensuplarına teşekkür eden Rektör Uzun, bu toplantıların periyodik olarak yapılacağını ve yapılan projelerin halka ulaşmasında basının rolünün büyük olduğunu da sözlerine ekledi. 
Basın toplantısı, soru- cevapların ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
CGC Basın