Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Osmaniye’de çift cinsiyetli ikiz oğlaklar dünyaya geldi

Osmaniye’nin Merkeze bağlı Şekerdere köyünde doğan ve hem erkek hem dişi üreme organına sahip ikiz oğlaklar görenleri şaşırtıyor.

Gündem 2.02.2021 16:46:00 0
Osmaniye’de çift cinsiyetli ikiz oğlaklar dünyaya geldi

Osmaniye’nin Merkeze bağlı Şekerdere köyünde doğan ve hem erkek hem dişi üreme organına sahip ikiz oğlaklar görenleri şaşırtıyor.
Hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen ve 10 yıldır çiftçilikle uğraşan Ömer Çetinkaya, bir aylık oğlakların çift cinsiyetli olmasına şaşırdığını dile getirdi. Çetinkaya; “Ufak tefek hayvancılıkla uğraşıyorum, hayatımda ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Hayvanlar doğduğunda görünce korktum önce, birine sordum çift cinsiyetli olduklarını söyledi.  Böyle bir şeyi ilk defa gördüm ve çok şaşkınım.” dedi.
Geçen yıl anne keçinin yine ikiz yavruladığını fakat böyle bir şey olmadığını söyleyen Çetinkaya, “Allaha şükür onlarda bir problem yoktu. Köyümüzde böyle bir şeyle ilk kez karşılaştık. Şuanda sağlıkları gayet iyi, besleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yavruların sağlık kontrollerini yapan Bal Gibi Çocuk Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Bünyamin Akın,  Bu tip hayvanların genetik hormon bozukluğu nedeniyle böyle doğduklarını belirtti. Akın; “Bu tür hayvanlara Hermafrodit hayvanlar denir. Bunlar iki tür olur, bir gerçek bir de yalancı hermafrodit hayvanlar diye ayrılır. Gerçek olanlarda cinsel organların ikisi de bulunmaktadır. Yalancı hermafrodit hayvanlarda ise içerde testis varsa dışarıda dişi cinsel organı vardır. Bu tür bozukluklar, kromozom ya da genetik bozukluk sebebiyle veya uygun olmayan hormon kullanımı sebebiyle oluşur. Genelde ise bu tür bozuklukların sebebi ortaya koyulamamıştır.” dedi.
Veteriner Hekim Bünyamin Akın ayrıca bu yavruların büyüdüklerinde damızlık olarak kullanılmayacağını aktararak gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları için kontrol altında tutulacaklarını söyledi.
Haber Merkezi