Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Osmaniye’nin Koronavirüs tablosu hepimizi üzüyor

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, kent merkezinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetimlerine katıldı

Gündem 23.02.2021 16:31:00 0
Osmaniye’nin Koronavirüs tablosu hepimizi üzüyor

Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz, kent merkezinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine yönelik denetimlerine katıldı
Yılmaz, Dr. Ahmet Alkan Caddesinde yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşlara maske-mesafe – hijyen uyarısında bulundu.
Denetimler Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Denetimleri sırasında, esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet ederek hatırlarını soran Vali Dr. Erdinç Yılmaz, vatandaşlarımızdan, hepimizin sağlığı için maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları konusunda hassasiyet göstermelerini ve tedbirleri asla gevşetmemelerini istedi. Vali Yılmaz, gereken tedbirleri aldıklarını ancak bu salgını ancak hep birlikte yenebileceğimizi belirterek, “Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Çünkü bu salgını ancak hep beraber mücadele edersek yenebiliriz” dedi.
Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimin her hafta aralıksız sürdürüldüğünü ifade ederek, “Bugün hem esnaflarımızı ziyaret ederek hatırlarını sorduk hem de Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimimizi gerçekleştirdik. Ziyaretlerimiz sırasında vatandaşlarımızdan kurallara uyulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini ısrarla talep ediyoruz. Bildiğiniz gibi ilimiz geçen hafta nüfusa göre vaka ortalaması en yüksek çıkan illerden biriydi. Tablo hepimizi çok üzdü. Bir haftadır mücadelemizi ciddi bir şekilde artırarak sürdürüyoruz. Azalışa geçti, önümüzdeki süreçte bu azalmayı hızlı bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki bunu ancak hep birlikte başarabiliriz. Bu nedenle bütün hemşerilerimden kurallara azami ölçüde gayret göstermelerini; sosyal mesafeye dikkat etmelerini, maskelerini mutlaka takmalarını, hijyen kurallarına dikkat etmelerini istiyorum. Bu kurallara uymamızın çok önemli olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. İnşallah bu düşüşü devam ettirirsek, önümüzdeki günlerde tedbirlerin kaldırılması anlamında da daha rahat hareket edebileceğiz. Eğer bu düşüşü gerçekleştiremezsek maalesef bu sıkıntılı süreç devam edecek. Bu sıkıntılı süreçten kurtulmamızın yolu hep birlikte kurallara uymak” diye konuştu.
Sözlerinin sonunda, koronavirüsle mücadelede, yaptıkları haberlerle vatandaşlarımızın duyarlılığının artmasında önemli bir rol üstlenen basın mensuplarına da teşekkür ederek konuşmasına son verdi. 
Osmaniye Valiliği