Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Projeleriyle evlerin güvenliğini arttırdılar

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılan, Osmaniye Mithatpaşa İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ödüllendirildi.

Gündem 30.09.2021 10:05:00 0
Projeleriyle evlerin güvenliğini arttırdılar

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılan, Osmaniye Mithatpaşa İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ödüllendirildi.  
Sınıf öğretmeni Fatma Asker ve öğrencileri, İstanbul'da düzenlenen Teknofest'te, A18 Osmaniye Kartalları Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Sosyal İnovasyon Kategorisinde Osmaniye'yi temsil etti.
Ekip, dünyada başka örneği bulunmayan,yerli ve milli işlemci kartı 'DEYAP KART' ile Akıllı Ev Sistemlerinin en gelişmiş halini  tasarladıkları projeye 'Evim Güvende Projesi' adını verdi.
Birçok ulusal basın yayın tarafından haberi yapılan proje, Teknofest'te ilgi odağı oldu.
Proje hakkında bilgi veren Fatma Asker öğrencileriyle birlikte, günlük hayatta evlerin dış  kapılarını kilitlerken evlerini her konuda güvence altına alan bir sistem tasarladıklarını belirtti.
Projenin hayatı fazlasıyla kolaylaştırdığını kaydeden Asker şunları kaydetti, "Dış kapı kilidini 3.kademede kilitleyince evde açık kalan balkon kapısı,pencereler ,lambalar,televizyon klima,kombi,perdeler,otomatik olarak tek bir hamlede kapanacak.Evdeki elektrik,su,doğalgaz ile çalışan sistemleri kontrol alınacak. Dolayısıyla açık unutulan kapı ve pencerelerden hırsızlık olmayacak, elektrik,su ,doğalgaz sistemlerinin doğuracağı zararlardan,yangından,su basmasından kaynaklı sorunlar artık olmayacaktır. Evinizden çıkarken alınması geren kontrolleri artık zaman kaybetmeden ,sadece kapınızı kilitleyerek evinizi güvenceye almış oluyorsunuz. İsterseniz de Telefon üzerinden uygulamayla tek bir düğmeye dokunmayla da bu işlemi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Evinizden kısa yada uzun süreli ayrıldıktan sonra artık unuttuğunuz şeylerden dolayı gezmeniz,misafirliğiniz ve tatilinizden erken dönmek zorunda kalmayacaksınız.Açık unutulan ,elektrik su ve doğalgazdan dolayı artık enerji kaybı olmayacak ve faturalar kabarık gelmeyecektir."
Mitatpaşa İlkokulu Müdürü Orhan Yılmaz, başarılı ekibi, düzenlenen törenle ödüllendirdi. Törende, projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Yılmaz, bu tür başarılı çalışmaların devam edeceğine inandığını kaydetti. Haber Merkezi